Правильно приготовлений посольський суп – яскрава, дуже ароматна і насичена страва. Вона цілком може стати ситним обідом на кожен день: набридне не скоро.
Для початку потрібно підготувати квасолю. Тут є два варіанти, або взяти свіжу, промити водою і залишити відстоюватися до ранку, або взяти вже готовий консервант. В першому випадку квасоля відправляється в каструлю першою, у другому – додається вже майже в самому кінці.
Шинка нарізується кубиками. Цибуля ріжеться як для смаження, а морква треться на великій тертці.
Ще в суп підуть 5-6 середнього розміру картоплин, столова ложка томатної пасти, трохи рослинної олії, сіль і перець за смаком. Шинка, цибуля і морква обсмажується окремо. Сюди ж, прямо в сковороду, додається томатна паста. Все тушкується до готовності.
Заправка засипається в уже майже готову страву. В принципі, суп посольський вже готовий: залишилося додати сметани і присипати зеленню.