За хлібом в магазин більше і не ходимо. Навіщо, якщо вдома за дві секунди можна взяти і приготувати гору коржів з найпростіших інгредієнтів.
На 500 мілілітрів кефіру візьмемо соди 5 грамів, борошна 600 грамів, солі, рослинної олії. Ще можна додати молока і яєць, але це вже для змазування самих коржів.
Виливаємо кефір в глибоку миску. Туди ж додаємо сіль і соду. Перемішуємо, висипаємо борошно і замішуємо тісто. Ще борошно потрібно буде підмішувати на робочій поверхні. Тісто накрити і залишимо хвилин на тридцять.
Потім розділимо тісто на частини, звернемо в кульку і доведемо до потрібної товщини. Розкладаємо коржі на пергамент, змащуємо яйцем і в духовку. На 230 градусів до рум’янцю коржі дійдуть всього за 10-15 хвилин. І будуть куди смачніше хліба.