Таку печінку з задоволенням їдять всі, перевірено часом.
Як приготувати печінку так, щоб вона сподобалася навіть тим, хто її не любить? Звичайно ж в клярі з улюбленими спеціями. Готується вона просто, так що сміливо беріть рецепт собі на озброєння.
Необхідні продукти:
- 1 кілограм печінки
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
- коріандр і улюблені спеції
- 3 курячих яйця
- 3 столові ложки сметани
- 3 столові ложки борошна
- 30 мілілітрів окропу
- рослинна олія
Починаємо приготування:
- Печінку очищаємо від плівок, нарізаємо великими стейками, кладемо в пакет і злегка відбиваємо. Якщо у вас печінка куряча, то просто відбиваємо її в пакеті, можна не нарізати.
- Готову печінку кладемо в миску, додаємо сіль, спеції, коріандр, перець і часник, пропущений через прес. Все перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин.
- У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, сметану, борошно і перемішуємо вінчиком. Туди ж вливаємо окріп і ще раз перемішуємо.
- Підготовлену печінку обвалюємо в клярі і кладемо на розігріту сковороду. Обсмажуємо з двох сторін по 2 хвилини до рум’яної скоринки, потім накриваємо кришкою і смажимо з двох сторін ще за 4 хвилини. А потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!