Обожнюю ці галушки, які готувала моя бабуся. Я вже доросла, а досі пам’ятаю цей смак. Зараз готую ці галушки для своїх діток. Тісто пухке та повітряне, а начинка неймовірно соковита. Подавати цю страву потрібно зі сметаною.
Спробуйте приготувати українські галушки за цим рецептом.
Інгредієнти:
- Картопля – 400 г
- Борошно – 300 – 350 г
- Манна крупа – 2 ст. ложки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль за смаком
Для начинки:
- Філе куряче – 250 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
- Вода холодна – 30 мл.
- Сметана – для подачі
- Смажена цибуля або вершкове масло – для подачі
Приготування:
1. Очистити картоплю, порізати та залити водою й поставити на вогонь.
2. Закип’ятіть, потім посоліть та проваріть на повільному вогні. Після цього злийте воду та потовчіть картоплю.
3. Змішайте охолоджену картоплю з манною крупою та яйцем. Ретельно все перемішати.
4. Додайте до суміші просіяне борошно. Замісіть тісто.
5. Залиште на 30 хвилин.
6. За цей час подрібніть філе та ріпчасту цибулю. Подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку.
7. Посолити і поперчити, влити холодну воду. Перемішайте з фаршем.
8. Робочу поверхню присипте борошном та поділіть тісто на частини.
9. З кожної частини сформувати коржі та помістити в середину по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.
10. Защипнути ретельно коржі в формі мішечків.
11. Сформувати руками колобки.
12. Викладати галушки в киплячу підсолену воду і варити до тих пір, поки вони спливуть на поверхню.
13. Після цього варити ще 10 хвилин на слабкому вогні.
Смачного!