Якщо у вашій родині не дуже люблять гречку. Або ви вирішили трохи урізноманітнити своє повсякденне меню, то цей рецепт спеціально для вас.
У такому вигляді гречку з задоволенням будуть їсти навіть ті, хто її не любить.
Гречка виходить неймовірною, апетитною і дуже-дуже смачною.
Така гречка може виступати як самостійна страва або стане прекрасним гарніром до м’яса.
Необхідні продукти:
- 160 грам гречаної крупи
- 50 грам вершкового масла
- 70 грам сиру
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 помідор
- 3 курячих яйця
- 250 мілілітрів води
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування:
Гречку відварюємо в злегка підсоленій воді до готовності.
Твердий сир натираємо на тертці. Яйця варимо круто, очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками, очищену моркву натираємо на тертці.
На сковороді пасируємо цибулю з морквою до золотистого кольору.
Потім додаємо нарізаний невеликими шматочками помідор, перемішуємо і тушкуємо ще 1-2 хвилини.
Беремо форму для випічки і змащуємо маслом.
На дно викладаємо половину підготовленої каші. Зверху кашу присипаємо сиром, потім викладаємо половину зажарених овочів і курячі яйця. Слідом викладаємо гречку, що залишилася, знову тушковані овочі і присипаємо все сиром.
За бажанням в останній шар сиру можна додати подрібнену зелень.
Отриману заготівку ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів і випікаємо протягом 10 – 15 хвилин.
Готову кашу можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Смачного!