Буряк – звичний продукт для нашої кухні. Тільки ось використовують його переважно у вареному вигляді, рідше – в печеному. Багато людей навіть не підозрюють, наскільки смачним може бути цей солодкий і соковитий коренеплід, якщо залишити його як є – сирим, але скомпонувати з парочкою інших цікавих інгредієнтів.
Ми пропонуємо обіграти корисний буряк запашною соняшниковою олією з додаванням часнику, пекучого хрону зі сметаною і хрусткою капустою з курячими грудками. Вашій увазі пропонується три оригінальних салати з сирого буряка. Скуштуйте!
Буряковий салат «Для дієти»
Легкий овочевий салат – відмінний вибір для вечері. Прекрасно насичує, але при цьому ніяк не позначається на фігурі. Крім того, багатий клітковиною, він ефективно стимулює роботу кишечника.
Складові:
- 1 морква
- 1 буряк
- 1 зуб. часнику
- зелень за смаком
- 2 ст. л. нерафінованої соняшникової олії
- сіль за смаком
- 1 ч. л. лимонного соку
Приготування:
Соняшникову олія змішайте з пропущеним через прес часником, сіллю і лимонним соком. Залиште заправку настоюватися.
Очищені моркву і буряк натріть на тертці з великими отворами. Зелень подрібніть.
З’єднайте підготовлені інгредієнти. Заправте ароматною олією, перемішайте.
Буряковий салат «Антигрип»
Салат діє як профілактична пігулка від вірусів і хвороботворних бактерій. А все завдяки кореню хрону і вітамінним овочам, що входять до складу страви. Салат особливо актуальний в міжсезоння, коли ризик підхопити інфекцію особливо високий.
Складові:
- 1 морква
- 20-30 свіжого кореня хрону
- 1 буряк
- 0,5 ч. л. цукру
- сіль за смаком
- 2 ст. л. сметани жирністю 15-20%
Приготування:
Очищений корінь хрону натріть на тертці з дрібними отворами, змішайте зі сметаною, додайте сіль за смаком і цукор.
Очищену моркву і буряк наріжте тонкою соломкою. Заправте сметаною заправкою, перемішайте.
Буряковий салат «Курочка моя»
Ситний салат з інгредієнтами, які гармонійно поєднуються, буде доречний навіть на святковому столі. Незрівнянний смак!
Складові:
- 300 г курячої грудки
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 500 г білокачанної капусти
- 1 морква
- 1 буряк
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- 1 ч. л. приправи для курки
- 3-4 ст. л. майонезу
Приготування:
Курячі грудки наріжте смужками, посипте приправою для курки, поперчіть, обсмажте на олії до рум’яної скоринки. Дайте охолонути.
Капусту тонко нашаткуйте, злегка посоліть, помніть руками. Моркву і буряк натріть на тертці з великими отворами, додайте в миску до капусти. Туди ж відправте смажену курячу грудку. Заправте салат майонезом, перемішайте.
Ось вам ще ідея: спагетті з буряка. Очищений коренеплід натріть на тертці для корейської моркви, посоліть, злегка полийте лимонним соком і винним оцтом. Перемішайте, залиште на 30 хвилин – дієтичний гарнір готовий!
У буряках мало калорій і багато клітковини, вона прекрасно справляється з детоксикацією організму. Додайте в меню страви з буряка, щоб нормалізувати вагу, знизити кров’яний тиск і підвищити тонус організму.
Приємного апетиту і будьте здорові!