Скільки б не придумали нових і оригінальних рецептів, нічого кращого вареників все одно не знайти. Вони настільки універсальні і прості в приготуванні, що труднощів не виникає навіть у молодої господині. Головне – підібрати правильні інгредієнти для тіста.
Сьогодні ми підготували для вас рецепт вареників на мінералці. Вони виходять дуже м’якими і ніжними, а ще взагалі не розварюються.
Обов’язково спробуйте їх приготувати і поділіться з нами результатом!
Складові:
- Пшеничне борошно – 450 г
- Картопля – 400 г
- Газована вода – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Приготування;
Картоплю очистіть, наріжте кубиками і відваріть в злегка підсоленій воді до повної готовності. Потім воду злийте і, за допомогою товкачки, зробіть пюре.
Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на сковороді в соняшниковій олії, поки вона не стане золотистого кольору. Додайте її до картоплі і ретельно все перемішайте.
Щоб приготувати тісто, в глибокій мисці змішайте борошно з яйцем, сіллю і двома столовими ложками олії. Потім поступово введіть мінеральну воду.
Замісіть пружне і еластичне тісто, накрийте його рушником і залиште на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
Тісто розділіть на кілька частин і кожну розкачайте в великий пласт, товщиною не більше 2-3 мм. За допомогою склянки чи кружки “виріжте” з тіста кола, в кожне з яких покладіть начинку з картоплі з цибулею і ретельно заліпіть краї.
Вареники викладайте на тарілку присипану борошном, щоб тісто не прилипло до неї.
Можна відразу відварити їх в злегка підсоленій воді, а можна заморозити до необхідного часу – вирішувати вам.
Також, не бійтеся міняти начинку на ту, яка більше вам до душі – тісто на мінеральній воді підійде до будь-якого варіанту.
Готуйте з задоволенням і обов’язково діліться з друзями цікавими рецептами!