Млинці – всьому голова. В даному випадку ми говоримо про універсальність цієї страви. Тільки подумайте, скільки начинок можна використовувати в приготуванні. Але не це робить млинці такими популярними у наших господинь.
Тісто для рум’яних красенів теж існує різне. Ось, наприклад, пропонуємо вашій увазі картопляні млинці …
Картопляні млинці – один з найбільш ситних різновидів страви. Ви можете натерти картоплю на тертці, як деякі господині готують деруни, або ж додати в тісто зелень і часник. У будь-якому випадку такі млинці стануть відмінним гарніром до м’яса або нежирної риби.
А ще їх без проблем можна брати на роботу в якості ситного перекусу.
Складові:
- Дріжджі – 10 г
- Картопля – 100 г
- Соняшникова олія – 50 г
- Молоко – 280 мл
- Пшеничне борошно – 150 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Твердий сир – 50 г
- Яйце – 1 шт.
Приготування:
Картоплю очистіть, довільно поріжте і відваріть. Потім злийте відвар і помніть картоплю товкачкою.
Додайте в неї молоко, яйце, сіль і розкришіть дріжджі. Перемішайте все віничком до однорідності.
Далі додайте в суміш просіяне борошно, а в самому кінці – сир, натертий на крупній тертці. Знову все перемішайте і залиште тісто на півгодини в теплому місці.
Розігрійте олію на сковороді. Виливайте на неї готове тісто, як на звичайні млинці, не перемішуючи його.
Випікайте млинці з обох сторін до появи золотистого кольору. Складайте їх один на одного, прикриваючи кришкою.
Якщо хочете, додатково змастіть млинці вершковим маслом. Вони будуть більш соковитими.
Подавайте страву зі сметаною або грибним соусом.
Коли млинці трохи охолонуть, можете їх начинити обсмаженим фаршем або грибами на ваш розсуд.
Ситний обід готовий!