Навіть не думайте відмовлятися від макаронних виробів, мотивуючи це тим, що від них можна набрати вагу. Подивіться на італійців: вони їдять пасту на сніданок, обід і вечерю, а виглядають просто приголомшливо. Все тому, що макарони там виробляють з твердих сортів пшениці, а в процесі приготування додають «правильні» інгредієнти. Але як приготувати італійську пасту так, щоб упаковки спагетті не затримувалися на полиці?
По-перше, завжди готуйте з соусом. Ні, це не кетчуп з банки. Це вершкова або томатна основа з додаванням м’яса, сиру і зелені. По-друге, не бійтеся експериментувати зі спеціями, адже крім перцю є ще стільки різних ароматних прянощів. По-третє, щоб італійські макарони не зварилися, тримайте їх у воді на 3 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. А потім ще протушкуйте з соусом.
Болоньєзе (новий спосіб)
Складові:
- 300 г спагетті
- 300 г м’ясного фаршу
- 1 цибулина
- 2-3 зуб. часнику
- 200 г плавленого сиру
- 3 ст. л. томатної пасти
- 0,5 пуч. зелені
- рослинна олія до смаку
- сіль, перець за смаком
Приготування
Відваріть спагетті.
Обсмажте подрібнену цибулю. Додайте фарш. Доведіть до готовності м’ясо. Всипте тертий сир і почекайте, поки він розплавиться.
Додайте пропущений через прес часник, томатну пасту. Потушкуйте під кришкою. Додайте пару столових ложок води, посоліть і поперчіть.
Всипте подрібнену зелень.
Подавайте м’ясний соус разом зі спагеті.
Спагеті з курячою грудкою
Складові:
- 1 куряча грудка
- 400 г макаронних виробів
- 200 мл вершків жирністю 20%
- 1 цибулина
- 20 г вершкового масла
- сіль, прованські трави за смаком
Приготування
Відваріть грудку в підсоленій воді. Остудіть і наріжте кубиками.
Обсмажте подрібнену цибулю на маслі. Додайте до неї м’ясо. Обсмажуйте хвилини 3.
Влийте в сковороду вершки, тушкуйте під кришкою 4 хвилини.
Відваріть пасту. Пересипте її в сковороду, додайте сіль і прованські трави.
Перемішайте, а потім подавайте пасту з курячими грудками.
З креветками
Складові:
- 250 г макаронних виробів
- 200 г креветок
- 150 мл вершків
- 20 г соняшникової олії
- 0,5 цибулини
- 2 зуб. часнику
- 0,5 пуч. петрушки
- сіль, суміш перців за смаком
Приготування
Щоб приготувати пасту з часниковим соусом, подрібніть зубчики часнику і цибулю. Обсмажуйте в олії протягом декількох хвилин.
Додайте в сковороду креветки і готуйте ще три хвилини. Не забудьте приправити все сіллю і перцем.
Влийте вершки і доведіть масу на сковороді до кипіння. Всипте подрібнену зелень.
Зваріть макаронні вироби і полийте таким вершково-часниковим соусом.
Паста Аматрічіана
Складові:
- 400 г спагетті
- 1 кг помідорів
- 300 г копченої грудинки
- 1 цибулина
- 2 ст.л. оливкової олії
- сіль, перець за смаком
Приготування:
Наріжте грудинку невеликими кубиками.
Обшпарте помідори, зніміть шкірку і теж наріжте їх кубиками.
Обсмажуйте грудинку на оливковій олії протягом 4 хвилин. Додайте до неї подрібнену цибулю. Зачекайте ще 2 хвилини. Додайте помідори, сіль і перець, тушкуйте 5 хвилин.
Зваріть спагеті аль денте. Пересипте їх на сковороду, перемішайте, прогрівайте до 4 хвилин. Паста з помідорами готова.
Карбонара з вершками
Складові:
- 200 г бекону
- 2 зуб. часнику
- 200 мл вершків жирністю 20%
- 0,5 ст. л. томатної пасти
- 200 г спагетті
- 0,5 л води
- 100 г пармезану
- 2 гілочки базиліка
- сіль, перець за смаком
Приготування:
Наріжте бекон, обсмажте в глибокій сковороді. Всипте подрібнений часник. Обсмажуйте ще 3 хвилини.
Влийте вершки, посоліть, поперчіть, а також додайте томатну пасту. Зачекайте, поки маса закипить, зменшіть вогонь і варіть до загустіння.
Відваріть спагетті до напівготовності. Пересипте в сковороду. Додайте базилік. Потім тушкуйте в вершково-беконному соусі до готовності. Посипте карбонару з вершками пармезаном перед подачею.
Кожна поважаюча себе італійка не замовляє пасту в ресторані, а готує її вдома. У кожної свої прийоми і кілька випробуваних рецептів. Ніхто не зможе перешкодити вам стати справжньою італійкою в своєму будинку. У вас вже є п’ять дивовижних рецептів, а значить, приготування італійської пасти пройде без проблем, а результат принесе одне задоволення.