Щоб насолодитися справжньою піцою, вирушайте в Неаполь. Щоб спробувати класичну фокачу, відвідайте Лігурію. Місцеві жителі кажуть, що саме цей ароматний корж є попередником знаменитої піци. При високій температурі на вигляд плоский коржик піднімається повністю, перетворюючись в пишний хліб. І він куди смачніший, якщо запікати з моцарелою.
Тонка фокача з сиром чимось нагадує італійську піцу, але вже без томатів і соусу. На батьківщині її часто подають як основне частування, а ви цілком можете насолодитися нею під час перекусу між сніданком і обідом, або обідом і вечерею.
Складові:
- Пшеничне борошно – 500 г
- Молоко – 300 мл
- Цукор – 25 г
- Дріжджі – 5 г
- Сіль – 2 щіпки
- Вершкове масло – 80 г
- Яйце – 2 шт.
- Моцарела – 200 г
Приготування:
Змішайте в глибокій ємності 250 мл теплого молока, цукор і дріжджі. Окремо збийте одне яйце і додайте в молочну суміш. Просійте борошно, змішайте з дрібкою солі. Додайте в молочну масу. Замісіть тісто.
Додайте до нього вершкове масло кімнатної температури і ще раз замісіть. Перенесіть тісто в глибоку ємність. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці, поки кількість тіста не збільшиться вдвічі. Замісіть його ще раз і знову залиште тісто в теплому місці.
Тим часом наріжте моцарелу тонкими смужками.
Візьміть деко круглої форми і застеліть пергаментом. Перенесіть тісто на нього зверху. Розподіліть тісто по деко.
За допомогою ножа зробіть розрізи в тісті. Повкладайте в них моцарелу. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці, поки тісто знову не підніметься.
Збийте яйце з 2 ст. л. молока і дрібкою солі. Змастіть молочно-яєчною масою пиріг.
Випікайте італійську фокачу 15 хвилин при 200 °С.
Класичний варіант – коржик, просочений оливковою олією. Наш рецепт фокачі передбачає сирне просочення.
Ніжна на смак випічка обов’язково стане однією з ваших улюблених страв на кшталт хачапурі і піци. Роздрукуйте рецепт або додайте його в закладки, адже слідувати його інструкції вам захочеться не раз.