Потрібно мати сильну витримку, щоб не купити вуличну їжу, проходячи повз ароматних крамниць з жирними пиріжками і чебуреками. І кожен раз живіт болить, як ніби вперше. Натомість здається, що хрустке задоволення вартувало того. Але ні.
Якщо вже тобі так хочеться жирної їжі, краще витратити час на її приготування вдома зі свіжих продуктів, ніж страждати через невдало куплений чебурек. Але і вдома не з першого разу виходить приготувати ідеальний чебурек. Цього разу все вийде.
Хрусткі, але не занадто, соковиті жирненькі чебуреки з м’ясною начинкою захочеться купити по дорозі додому. Але домашні чебуреки завжди кращі. Не бійся готувати вдома, так ти хоча б будеш знати, звідки взялося м’ясо в чебуреках.
Ми розповімо, як приготувати смачні кримські чебуреки в домашніх умовах менш ніж за годину.
СКЛАДОВІ:
- 600 г борошна
- 300 мл води
- 1 жовток
- 300 г фаршу
- 1 ріпчаста цибуля
- 3 ст. л. рослинної олії
- сіль за смаком
- мелений чорний перець за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Просій борошно в миску.
Змішай жовток і сіль, ретельно збовтай жовток і долий до нього воду, ще раз все перемішай.
Яєчну суміш поступово вливай в борошно і перемішуй тісто. Якщо тісто круте, додай ще трохи води.
Коли тісто буде розсипатися пластівцями, додай до нього рослинну олію. Замішане тісто буде злегка розшаровуватися.
Загорни тісто в пакет і поклади в холодильник на 30 хвилин.
Почисти і поріж дрібно цибулю.
Перемішай фарш з цибулею. Додай сіль і перець за смаком.
Розділи тісто на рівні частини і розкачай кожну тонким шаром щоб вийшли невеликі круглі заготовки.
Виклади рівномірно м’ясну начинку на половину заготовки і накрий зверху другою половиною чебурека.
Зліпи краї і акуратно ще раз розкачай готовий чебурек. Щоб краї чебурека були однаковими, приклади тарілку потрібного діаметру до складеного чебурека і обріж по ній край.
Розігрій сковорідку з олією і обсмажуй чебуреки до золотистого кольору.
Викладай хрусткі чебуреки на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. З даної кількості інгредієнтів виходить 12 хрустких красенів.
Хрусткі кримські чебуреки ідеально поєднуються з гострими і пряними соусами.