Скільки начинки в пиріжок не покладеш, а головне – тісто, особливо якщо це здобні пиріжки. Незважаючи на те, що в нього майже ніколи не кладуть приправи, є спосіб зробити його смак неповторним! Ділимося з вами рецептом здобного тіста і секретами його використання в готуванні, які забезпечать йому м’якість і дозволять довго не черствіти.
Це просте дріжджове тісто готується дуже швидко, від сили 10 хвилин. Не потрібно додатково вимішувати, виганяти повітря за допомогою качалки, коли прокинуться дріжджі. До того ж воно виходить дуже пишним (максимально).
складові
- Пшеничне борошно 700 г
- Вода 350 мл
- Цукор 3 ст. л.
- Сіль 0,5 ч. Л.
- Соняшникова олія 4 ст. л.
- Вершкове масло 80 г
- Дріжджі 33 г
приготування
Дріжджі дістаньте з холодильника і залиште при кімнатній температурі, щоб вони прогрілися. Заздалегідь поставте духовку розігріватися при 180 градусах.
Налийте воду в каструлю і поставте на вогонь, розтопіть в ній вершкове масло (можна замінити 4 ст. Л. Соняшникової олії під час посту) і приберіть з плити. Дайте охолонути до теплої температури, додайте дріжджі, сіль, цукор, соняшникову олію і перемішайте.
Перелийте рідку суміш в глибоку миску, просійте туди борошно і замісіть м’яке пружне тісто.
Не чекаючи, поки тісто підніметься, сформуйте бажану вам випічку, викладіть її на деко і випікайте 10 хвилин за прочиненими дверцятами духовки, а потім 30 хвилин за зачиненими.
Якщо ви використовуєте сухі дріжджі , вистачить і 11 г. Тісто підніметься чудово і в тому, і в іншому випадку, оскільки тонкість приготування – в двоетапному випіканні , яке дозволяє тісту дуже швидко, але поступово нагріватися. Більш того, відбувається це дуже швидко: менше, ніж за годину, можна встигнути замісити тісто, зліпити і випекти пиріжки. Як вам наш рецепт тіста для пиріжків ? Він також підходить для пишної піци та іншої здобної випічки. Обов’язково поділіться ним з іншими любителями хлібобулочних виробів!