Ну дуже смачно!
Смачні, свіжі салати!
1. Божевільний салат
Продукти:
на 2 порції салату:
- Крабові палички-200 гр.
- Яйце варене-2 шт.
- Свіжий огірок невеликий-2 шт.
- Помідори середні-2 шт.
- Сир-60 гр.
- Майонез – 3 столові ложки
Як приготувати салат:
Огірки і помідори нарізати невеликими кубками. Сир натерти на дрібній тертці.
Яйця подрібнити, крабові палички нарізати кубиками, додати майонез, перемішати.
Викласти шарами:
1-крабові палички з яйцем
2-огірки
3-крабові палички з яйцем
4-помідори
5-сир
Прикрасити за бажанням.
2. Салат «Червоне море»
Продукти:
- 250 гр крабових паличок
- 2-3 помідора
- 1 червоний болгарський перець (я робила без нього)
- 150 гр твердого сиру
- 2 зубчики часнику
- майонез
Як приготувати салат:
1. Крабові палички порізати соломкою.
2. Помідори порізати дольками, видалити насіння і всю рідину, порізати соломкою.
3. Перець почистити і теж порізати соломкою.
4. Сир натерти на тертці.
5. Часник пропустити через прес.
6. Все змішати і заправити майонезом.
3. Весняний салат.
Продукти:
на 6-8 порцій:
- Помідор 2-3 шт.
- Куряча грудка 500гр.
- Сир твердих сортів 150 гр.
- Червона квасоля – одна банка.
- Зелений салат.
- Сухарики.
- Для заправки можна взяти легкий майонез або сметану.
Як приготувати салат:
1. Помідор, салат дрібно нарізаємо. Сир тремо на тертці.
2. Курячі грудки ріжемо на дрібні шматочки і тушкуємо на слабкому вогні хвилин 20 доти, поки вся рідина не википить, можна злегка обсмажити.
3. Змішуємо всі нарізані і готові інгредієнти, заправляємо майонезом (сметаною). Подаємо салат, посипавши зверху сухариками.
4. Салат з крабовими паличками і квасолею
Продукти:
- Консервована квасоля – 450 гр
- Помідори – 250 гр
- Крабові палички – 250 гр
- Болгарський перець – 1 шт
- Сир – 100 гр
- Часник – 1 зубчик
- Майонез – за смаком
- Сіль за смаком
Як приготувати салат:
Наріжте кубиками крабові палички. Викладіть в салатницю.
Болгарський перець очистіть від насіння. Наріжте і додайте до крабових паличок.
Злийте воду з банки з консервованою квасолею. Потім викладіть квасолю в салатницю.
Натріть сир. Висипте його в салатницю.
Останніми в салат з крабовими паличками і квасолею додають помідори. Наріжте їх дрібно.
Видавіть в салат часник, додайте майонезу і солі за смаком. Перемішайте. Салат з крабовими паличками і квасолею готовий!
5. Легкий салат з куркою
Продукти:
- Помідор – 1 шт
- Огірок – 1 шт
- Куряча грудка – 200 гр
- Соєвий соус – 1 ст. ложка
- Листя салату – – за смаком
- Часник – 1 зубчик
- Сіль, перець – за смаком
- Оливкова олія
Як приготувати салат:
Підготуємо необхідні інгредієнти.
Грудку нарізаємо невеликими шматочками, солимо, видавлюємо часник і маринуємо в соєвому соусі протягом 20 хвилин.
Обсмажуємо курочку на сковороді на сильному вогні з двох сторін до появи скоринки.
Листя салату промиваємо і просушуємо. Можна трохи порвати його руками.
Огірок ріжемо півкільцями і кладемо до листя салату.
Помідори нарізаємо довільно і додаємо в салатницю.
За смаком солимо, перчимо, додаємо оливкову олію, перемішуємо і зверху кладемо шматочки курки і подаємо до столу.
6. Салат з шинкою і помідорами.
Продукти:
- Шинка – 300 гр
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр
- Батон – 3 скибочки
- Часник – 2 зубчики
- Рослинна олія – для обсмажування
- Майонез – за смаком
Як приготувати салат:
1. Скибочки батона нарізати брусочками.
2. Влити в сковороду трохи рослинної олії і обсмажити батон до рум’яної скоринки. Викласти на кухонні паперові рушники для видалення зайвої олії.
3. Натерти на тертці твердий сир.
4. Помідори нарізати соломкою. Потім також нарізати шинку.
5. З’єднати в мисці помідори, шинку, сир і сухарики, видавити часник. Заправити салат майонезом.
6. Прикрасити салат петрушкою і помідорною трояндою.
7. Салат з шинкою і помідорами готовий.
7. Салат «Парижель»
Продукти:
- 1 огірок (зняти шкірку)
- 1 помідор
- 1 солодкий перець
- 2-3 ст. ложок кукурудзи консервованої
- копчене стегенце (зняти шкірку і прибрати кістки)
- 1 ст. ложка майонезу
- сіль, перець за смаком
- кріп.
Як приготувати салат:
Огірки нашаткувати тонкою соломкою, додати в салатник.
Філе копченої курки розібрати на волокна, додати до огірків.
Решту овочів нашаткувати невеликими шматочками, додати кукурудзу.
Посолити, поперчити, додати майонез, перемішати.
8. Салат з шинкою і стручковою квасолею.
Продукти:
- Зелена квасоля (заморожена) – 400 гр
- Шинка – 250 гр
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля – 1/4 шт.
- Сир – 100 гр
- Сметана або майонез – 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
Як приготувати салат:
У киплячу воду кладемо квасолю.
Після кипіння варимо її ще 5 хвилин. Відкидаємо її на друшляк і даємо охолонути.
Кладемо квасолю в салатник. Ріжемо кубиками помідори.
Ріжемо соломкою шинку. Дрібно ріжемо цибулю.
Трем сир на крупній тертці. Заправляємо салат сметаною з сіллю. Перемішуємо. Куштуємо.
9. Салат з куркою і кукурудзою.
Продукти:
- 2 курячих філе
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 1 банка консервованої червоної квасолі
- середній зелений перець
- 2 середніх помідора
- 1 середня цибулина
- петрушка
- приправа для курки
Соус:
- 1/3 ст. ложки рослинної олії
- 3 ст. ложка оцту
- 3 ст. ложки гірчиці
- 2 ст. ложки рідкого меду
- 2 зубчики часнику
- ½ ч. ложки кмину
Як приготувати салат:
1. Філе промити і висушити, нарізати кубиками, посипати приправою. Покласти в холодильник на 60 хвилин, потім обсмажити.
2. Кукурудзу і червону квасолю процідити. Зелений перець очистити, промити і нарізати великими кубиками. Помідори нарізати великими кубиками і злегка віджати сік. Цибулю очистити і нарізати кубиками.
3. Нарізати петрушку. Очистити і роздавити часник. Додати курку.
4. Для соусу змішати оцет, олію, гірчицю, рідкий мед, товчений часник і чебрець і залишити на 30 хвилин. У миску викладаємо курку, кукурудзу, червону квасолю, зелений перець, помідори, петрушку, цибулю і заливаємо соусом. (Я не додавала гірчицю – діти не люблять, мед теж не зважилася додати, інше все додала, все одно вийшло дуже смачно!)
10. Салат «Цезар» з куркою
Продукти:
- 250-300 гр. курячого філе
- 10-12 шт. помідорів чері
- пучок салату (в ідеалі «Ромен»)
- рослинне масло для обсмажування
- сіль
Для часникових сухариків:
- 4-5 скибочок хліба для тостів або білого батона
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 2-3 зубчики часнику
Для соусу:
- 2 жовтки
- сік половини лимона
- 100 гр. оливкової олії
- сухі трави
- 2 ч. ложки зернистої гірчиці
- 1 ст. ложка тертого сиру Пармезан
Як приготувати салат:
Для початку займемося часниковими сухариками. Приготувати їх можна двома способами: обсмажити в олії на сковороді або запекти в духовці. До того ж, ми повинні надати їм легкого часникового смаку. Для цього потрібно:
в невеликий посуд влити 2 ст.л. оливкової олії
зубчики часнику розрізати на тонкі пластинки і злегка відбити тильною стороною ножа
часник опустити в олію і поставити на півхвилини в мікрохвильовку
хліб нарізати кубиками і розкласти на застелене фольгою деко
скропити гарячою часниковою олією і перемішати
поставити в розігріту духовку і запекти до красивого золотистого відтінку
Сухарики, засмажені таким способом, не підгорають, виходять хрусткими, не жирними, мають легкий часниковий присмак.
Наступний компонент салату – куряче м’ясо. На цьому кроці все гранично просто: куряче філе нарізаємо кубиками і обсмажуємо в рослинній олії до отримання рум’яної скоринки.
А ось приготуванню салатної заправки доведеться приділити трохи більше уваги, але результат того вартий!
Соус для салату «Цезар» можна приготувати як на основі сирих яєчних жовтків, так і зварених до напівготовності (всмятку).
Зупинимося на другому, більш безпечному варіанті:
- яйця проварити 4-5 хв. з моменту закипання
- відокремити жовтки і розтерти
- не перестаючи розмішувати, поступово влити оливкову олію і лимонний сік
- збити виделкою або віничком до однорідної консистенції
- підмішати тертий пармезан
- приправити гірчицею і сушеними травами.
І нарешті, заключний етап – складання салату:
- салатне листя довільно порвати руками і розподілити по дну широкої неглибокої салатниці
- рівномірно полити половиною приготованого соусу
- зверху розкласти шматочки курячого м’яса і часникові сухарики
- помідори черрі нарізати половинками і додати до салату
- полити соусом.
Салат «Цезар» подаємо свіжоприготовленим, бажано поки м’ясо і сухарики не встигли охолонути.
Смачного!