Питання на засипку: у вас є кілька картоплин і м’ясний фарш, що ви приготуєте? Для багатьох відповідь цілком очевидна – запіканка. Ось тільки вже дуже хочеться в цей раз зробити її особливою. Для цього треба трохи креативу і трохи більше часу, ніж ви витрачаєте зазвичай. Картопля з м’ясним фаршем приготована за нашим рецептом – відповідь на ваш запит.
Фарш не грає роль звичного м’ясного прошарку, який так часто втрачається між шматочками овочів. Заправте його улюбленими спеціями, цибулею і часником, сформуйте апетитні кульки і залийте томатним соусом.
Читаєте, а уява вже малює апетитну запіканку з картоплею і фаршем в духовці? Вийдіть за межі уяви – приготуйте.
Складові:
- картопля – 600 г
- свинячий фарш – 550 г
- помідор – 3 шт.
- сир сулугуні – 120 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2-3 зуб.
- сіль – 1/2 ч. л.
- італійські трави – 1/2 ч. л.
- паприка – 1 ч. л.
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
Подрібніть очищену цибулю і часник в блендері. Змішайте фарш з часником і цибулею, сіллю, чорним перцем, паприкою і італійськими травами. Сформуйте з підготовленого фаршу м’ясні кульки.
Очистіть картоплю і наріжте кружальцями завтовшки в 1 см.
Викладіть картопляні кружечки і м’ясні кульки по колу, заповнюючи ними форму для запікання.
Розріжте томати на кілька шматочків і подрібніть в блендері. Залийте продукти в формі томатним соусом.
Запікайте 40 хвилин при 180 ° С. За пару хвилин до готовності посипте картоплю з фаршем в духовці тертим сиром, а потім подавайте.
Ми просто впевнені, що у вас на думці є страва, яку ви можете подати до картопляно-м’ясної запіканки. Тим, хто ще в роздумах, пропонуємо доповнити стіл овочевим салатом.
Нехай звичні продукти перетворяться на щось особливе, а ваші домочадці застигнуть в захопленні. Зберігайте в закладках і користуйтеся на здоров’я.