Французький салат з апельсином і авокадо
Оберіть для цієї страви зелений салат ромен. Його листочки НЕ розмокають від заправки і залишаються хрусткими. Крім того їх треба рвати руками, а не різати ножем. Олію краще використовуйте оливкову, а винний оцет можете замінити яблучним або столовим 5%.
Інгредієнти:
- 300 г зеленого салатного листя
- 1 апельсин
- 1 авокадо
- половина головки ріпчастої цибулі
- 4 ст. л. винного оцту
- 1 ст. л. меду
- 120 мл олії
- жменя подрібненого мигдалю
- сіль, паприка за смаком
Приготування:
Апельсин розберіть на дольки, наріжте їх тонкими скибочками. Авокадо і цибулю наріжте красивими тонкими шматочками.
Змішайте листя салату, авокадо, апельсин і цибулю.
Поставте в холодильник та накрийте плівкою.
Заправляти салат краще безпосередньо перед подачею. Також можна посипати його горішками.
В окремому посуді гарненько змішайте інгредієнти для заправки: оцет, мед, олію, сіль, паприку. Якщо заправки вийде багато, решту можете використовувати для іншого салату.
Салат з курки з ананасом
Родзинка цього салату в незвичайній подачі. Він стане справжньою окрасою столу!
Інгредієнти:
- 1 великий ананас
- 400 г вареної курки
- жменя волоських горіхів
- невеликий пучок кінзи
- кілька пір’їн зеленої цибулі
- 4 ст. л. майонезу
- ½ ч. л. карі
- сіль
- перець
Приготування:
Вимийте ананас і розріжте його на 2 половини. Гострим ножем вийміть м’якоть, а стрижень викиньте. Наріжте м’якоть кубиками.
Куряче м’ясо наріжте кубиками. Подрібніть цибулю і листя кінзи.
Горіхи обсмажте на сухій сковороді 3 хвилини, щоб посилити їх пікантний смак, і подрібніть.
Змішайте в мисці курку, ананас, зелень і горіхи. Окремо змішайте майонез з карі і сіллю.
Викладіть салат в половинку ананаса, злегка поперчіть.
Салат з пекінської капусти з креветками
Виглядає досить святково, а набір інгредієнтів нікого не залишить байдужим!
Інгредієнти:
- 1 невеликий качан пекінської капусти
- 70 г креветок
- 1 кисле яблуко
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. л. оцту
- 1 ст. л. оливкової олії
- 200 мл соняшникової олії (для смаження)
- 2 г приправи для моркви по-корейськи
- сіль
- перець
Приготування:
Розігрійте олію, обсмажте в ній подрібнений часник, суміш спецій для моркви по-корейськи.
З очищеного від шкірки яблука вийміть серцевину, наріжте його прозорими часточками.
Очищені креветки киньте в окріп на 10-15 секунд, виловіть та дайте їм охолонути. Залиште кілька штук для прикраси, а решту наріжте не дуже дрібно.
Нашаткуйте капусту, з’єднайте її з яблуком і креветками.
Змішайте оцет, оливкову олію, обсмажений зі спеціями часник, сіль і перець. Заправте салат.
Салат «Нісуаз» з куркою
Батьківщина класичного рецепта цього салату — Ніцца. Саме на Лазурному березі вперше стали готувати це частування. Зараз жоден французький ресторан не обходиться без його присутності в меню. В оригіналі салат готується з тунцем, але з плином часу рецепт зазнав багато змін. Спробуйте приготувати цю страву з куркою!
Інгредієнти:
- 4 курячих філе
- 250 г свіжомороженої зеленої квасолі
- 4 яйця
- 50 г маслин без кісточки
- 150 г помідорів чері
- 70 г руколи
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. зернистої гірчиці
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 зубчики часнику
Приготування:
Промийте куряче філе, відваріть його до готовності 20 хвилин. Остудіть філе і наріжте шматочками шириною 1,5 см. Бульйон не виливати!
Приготуйте заправку. Почистіть часник і подрібніть його. Змішайте олію з гірчицею, часником і лимонним соком.
Курячий бульйон доведіть до кипіння, відваріть в ньому квасолю до м’якості протягом 6-7 хвилин. Відкиньте її на друшляк.
Відваріть яйця — 5-6 хвилин, почистіть їх від шкарлупи і розріжте навпіл. Маслини наріжте кружечками.
Помідори розріжте на половинки. З’єднайте руколу, квасолю і помідори, заправте половиною заправки, перемішайте.
Викладіть на тарілку, розкладіть зверху шматочки курки, маслини, половинки яєць. Полийте заправкою, яка залишилась.
Салат з пастою і тунцем
Для приготування салату вибирайте макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Підійдуть бантики, черепашки, спіральки, пір’я.
Інгредієнти:
- 2 ст. л. каперсів
- 2 ст. л. оливкової олії
- ½ ч. л. тертої лимонної цедри
- листя салату
- 150 г помідорів чері
- 250 г макаронних виробів (пасти)
- 1 зубчик часнику
- 1 маленька банка маслин без кісточки
- 1 ст. л. лимонного соку
- 350 г консервованого тунця у власному соку
- листя базиліка
- сіль
Приготування:
Макарони відваріть в підсоленій киплячій воді по інструкції на упаковці.
Пересипте їх в миску, додайте 1 ст. л. оливкової олії і перемішайте.
Відкрийте банку з тунцем, злийте більшу частину соку, м’якоть тунця роздавіть виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки. Додайте до макаронів.
Приготуйте заправку: почистіть часник і подрібніть. У невеликій ємності змішайте оливкову олію, часник, лимонний сік і цедру, сіль і перець.
Полийте салат заправкою, перемішайте та викладіть на тарілку. Прикрасьте помідорами і листям базиліка.
Швейцарський салат
Добротний ситний салат, який сподобається всім без винятку, особливо його оцінять чоловіки.
Інгредієнти:
- гілочка тархуну (використовуй тільки листочки)
- 2 невеликих свіжих огірка
- 2 середніх мариновані огірки
- 400 г шинки
- 400 г ковбаси “сервелат”
- 4 середні груші
- 400 г копченого окосту
- 5 ст. л. майонезу
- сік 1 лимона
Приготування:
Листочки тархуну подрібніть та змішайте їх з майонезом і соком лимона.
Всі м’ясні складові салату наріжте тонкою соломкою.
З окосту попередньо зніміть жирну шкірку.
Свіжі і мариновані огірки наріжте, як і м’ясо, соломкою. З груш зніміть шкірку, наріжте на 4 частини, вийміть серцевину, тонко нашаткуйте.
З’єднайте всі нарізані інгредієнти та залийте майонезною заправкою.
Солити салат не потрібно, тому що всі компоненти вже містять досить солі!
Готуйте з натхненням і дивуйте своїх рідних прекрасними стравами! Смачного!