Пропонуємо вам приготувати дуже оригінальний закусочний рулет. Завдяки своїм компонентам цей рулет буде виглядати святково і яскраво на вашому столі. Така закуска обов’язково сподобається вашим рідним: як дорослим, так і дітям.
Для приготування закусочного рулету необхідно:
- свіжа морква — 0,5 кг
- яйця середнього розміру — 6 шт.
- сир «Філадельфія» або будь-який інший вершковий сир — 350 г
- пучок кропу
- одна чайна ложка солі
- мелений чорний перець — за смаком
- вершкове масло — 10 г
- олія — для смаження
Приготування закусочного рулету:
Моркву помити, почистити і натерти на тертці. Викласти в глибоку миску.
На сковороді розігріти олію і додати туди шматочок вершкового масла.
У розігріте масло викласти моркву і пасерувати її близько чверті години на середньому вогні під кришкою. Пасерувати потрібно до м’якості моркви. Потрібно час від часу її перемішувати, щоб вона не пригоріла.
Готову моркву перекласти в глибоку миску і дати їй трохи охолонути.
Яйця помити, розбити і відокремити білки від жовтків.
Жовтки викласти в миску з морквою і додати перець. Гарненько все перемішати.
У білки ж насипати чайну ложку солі і збити міксером до отримання стійкої піни.
У миску з морквою по одній ложці додавати білки і перемішувати виделкою. Повинна вийти повітряна і однорідна маса.
Деко застелити пергаментним папером. На нього викласти морквяну масу і акуратно її вирівняти по всьому листу.
Розігріти духовку до 180 ° С і поставити морквяну масу випікатися. Випікати необхідно близько 15 хвилин.
Дістати корж з духовки і залишити його на 10 хвилин, щоб він трохи охолов.
Кріп помити під проточною водою, обсушити рушником і дрібно порубати.
Вершковий сир перекласти в миску і зверху викласти кріп.
Після того, як морквяний торт охолоне, потрібно перевернути його на харчову плівку і зняти пергаментний папір.
Корж акуратно змащуємо підготовленою начинкою, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.
Звертаємо за допомогою харчової плівки в рулет.
Готовий рулет загортаємо в ту ж саму харчову плівку і кладемо на пару годин в холодильник.
Після того, як рулет добре просочиться, дістаньте його з холодильника, покладіть в плоску красиву тарілку, розріжте порційними шайбочками і можна подавати до столу.