Випічка з маком популярна в багатьох країнах світу, але найбільше її люблять в Польщі. Вона відрізняється найтоншим шаром тіста і великою кількістю начинки – здобне тісто тут не головне. Чому б не взяти приклад з поляків і не спростити собі завдання ще більше?
Рулети з маком відмінно виходять з лаваша, і немає необхідності довго возитися з інгредієнтами. Особливо це актуально перед Великоднем, коли всі зайняті приготуваннями до свята, а наявність страви з маком є простою необхідністю.
Складові:
- Лаваш – 1 шт.
- Мак – 60 г
- Молоко – 150 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін за смаком
Приготування:
Додайте в молоко цукор і розтопіть його на маленькому вогні. Потім всипте мак. Коли молоко закипить, варіть мак ще 5 хвилин, потім зніміть його з вогню і дайте охолонути.
Коли суміш охолоне, додайте білок і трохи ваніліну (менше одного грама), перемішайте начинку і розподіліть її по лаваші.
Скрутіть лаваш з начинкою в щільний рулет, обріжте краї і відправте його пектися в духовку на 20 хвилин при 180 градусів, попередньо змастивши жовтком, що залишився.
Мак – їжа з глибоким священним змістом, тому його так часто додають в паски, з ним готують кутю та інші страви. Але наш рулет з лаваша настільки простий і приємний у приготуванні, що його хочеться їсти хоч кожен день: на саму підготовку зазвичай йде не менше 10 хвилин. До речі, той, хто знає толк в випічці з маковою начинкою, підтвердить: маку багато не буває! Тому не бійтеся покласти його побільше.
Якщо вам сподобалася наша ідея, поділіться нею з друзями.