5 рецептів чудових святкових салатів

Салат з курячою грудкою, помідорами і зеленим горошком

складові

✓ Куряча грудка – 300 гр (відварна)

✓ Помідори – 3 шт

✓ Яйця – 3 шт (варені)

✓ Зелений горошок – 0,5 банки

✓ Зелена цибуля – маленький пучок

✓ Сіль – за смаком

✓ Сметана навпіл з майонезом – для заправки

Рецепт приготування

Курячі грудки нарізати маленькими кубиками.

Додати нарізані помідори без насіння, яйця, дрібно порізану зелену цибулю, горошок, сіль за смаком.

Заправити сметаною з майонезом.

Салат «Ріг достатку»

Інгредієнти
2 порції

✓ Яйце куряче – 1 шт

✓ Сир м’який – 30 гр

✓ Грудка куряча – 50 гр

✓ Чорнослив – 6 шт

✓ Горіхи волоські – 6 шт

✓ Сметана – 2 ст. л.

✓ Сіль

✓ Гірчиця

✓ Огірок – 50 гр

✓ Горіхи кедрові – 5 гр

✓ Кріп

✓ Петрушка

Рецепт приготування

Збиваємо яйце з сіллю, перцем і тертим сиром

Випікаємо млинець з двох сторін

Розрізаємо його навпіл і звертаємо кульочки

Огірок, відварну курячу грудку і чорнослив ріжемо соломкою, волоський горіх крупно рубаємо ножем

Все змішуємо, заправляємо сметаною, приправленою гірчицею і сіллю, і начиняємо наш ріжок.

Викладаємо на тарілку, щоб начинка висипалася з «Рогу достатку», прикрашаємо кропом, петрушкою, кедровими горішками і легкою майонезною сіточкою.

Салат з куркою «Гроно винограду»

складові

✓ 400 г філе копченої курки

✓ 300 г твердого сиру

✓ 300 г темного винограду без кісточки

✓ 3 варених яйця

✓ майонез

✓ петрушка

Рецепт приготування

1. Викладати новорічний салат шарами: білки, куряче філе, жовтки, сир, кожен шар промазуючи майонезом.

2. Виноград викласти у вигляді грона і по периметру салату.

3. Перед подачею на стіл прикрасити зеленню і охолодити.

Салат «Наречена»
Цей салат «Наречена» нарозхват, переплюнув вже Шубу і Олів’є, смакота!

складові

✓ Копчена курка – 300 гр

✓ Яйця – 4 шт

✓ 1 плавлений сирок «Дружба»

✓ Картопля – 2 шт.

✓ Цибуля до смаку, краще ріпчасту, можна зелену

✓ Майонез

Рецепт приготування

1. Відваріть яйця і картоплю до готовності, курку ріжемо дрібними шматочками.

2. Картоплю будемо терти на крупній тертці, сир – на дрібній, жовтки і білки – окремо.

3. Цибулю краще використовувати ріпчасту, попередньо замаринувавши її (дрібно нарізати і на 10-20 хвилин залити сумішшю оцту 1 ст. Л. І гарячої води)

4. Натирати кожен шар продуктів потрібно на вазі над тарілкою (або плоским блюдом), щоб салат вийшов дійсно повітряним і ніжним. Викладаємо салат «Наречена» шарами, роблячи між ними майонезну сітку.

1-й шар: курка, майонез

2-й: цибуля

3-й: картопля, майонез

4-й: жовтки

5-й: плавлений сир, майонез

6-й: білки.

Як бачите, майонез НЕ після кожного шару. При бажанні, можна шари повторити ще раз.

Дати салату просочитися декілька годин.

Салат «Ситий кум»
Салат «Ситий кум» на святковий стіл! Дуже смачний, ситний і незвичайний!

складові

✓ 1 куряче філе

✓ 1 банка консервованих ананасів

✓ 100 гр голландського сиру

✓ 100 гр печериць

✓ 5 волоських горіхів

✓ кінза

✓ майонез

Рецепт приготування

1. Куряче філе відварити, підсолити. Охолодити, нарізати кубиками.

2. Печериці нарізати скибочками, обсмажити до золотистого кольору.

3. Злити сік з ананасів, нарізати кубиками.

4. Волоські горіхи обсмажити, очистити від лушпиння.

5. Сир натерти на крупній тертці.

6. Кінзу дрібно нарізати.

7. Всі інгредієнти змішати, додати майонез, прикрасити на свій смак.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів