Салат з курячою грудкою, помідорами і зеленим горошком
складові
✓ Куряча грудка – 300 гр (відварна)
✓ Помідори – 3 шт
✓ Яйця – 3 шт (варені)
✓ Зелений горошок – 0,5 банки
✓ Зелена цибуля – маленький пучок
✓ Сіль – за смаком
✓ Сметана навпіл з майонезом – для заправки
Рецепт приготування
Курячі грудки нарізати маленькими кубиками.
Додати нарізані помідори без насіння, яйця, дрібно порізану зелену цибулю, горошок, сіль за смаком.
Заправити сметаною з майонезом.
Салат «Ріг достатку»
Інгредієнти
2 порції
✓ Яйце куряче – 1 шт
✓ Сир м’який – 30 гр
✓ Грудка куряча – 50 гр
✓ Чорнослив – 6 шт
✓ Горіхи волоські – 6 шт
✓ Сметана – 2 ст. л.
✓ Сіль
✓ Гірчиця
✓ Огірок – 50 гр
✓ Горіхи кедрові – 5 гр
✓ Кріп
✓ Петрушка
Рецепт приготування
Збиваємо яйце з сіллю, перцем і тертим сиром
Випікаємо млинець з двох сторін
Розрізаємо його навпіл і звертаємо кульочки
Огірок, відварну курячу грудку і чорнослив ріжемо соломкою, волоський горіх крупно рубаємо ножем
Все змішуємо, заправляємо сметаною, приправленою гірчицею і сіллю, і начиняємо наш ріжок.
Викладаємо на тарілку, щоб начинка висипалася з «Рогу достатку», прикрашаємо кропом, петрушкою, кедровими горішками і легкою майонезною сіточкою.
Салат з куркою «Гроно винограду»
складові
✓ 400 г філе копченої курки
✓ 300 г твердого сиру
✓ 300 г темного винограду без кісточки
✓ 3 варених яйця
✓ майонез
✓ петрушка
Рецепт приготування
1. Викладати новорічний салат шарами: білки, куряче філе, жовтки, сир, кожен шар промазуючи майонезом.
2. Виноград викласти у вигляді грона і по периметру салату.
3. Перед подачею на стіл прикрасити зеленню і охолодити.
Салат «Наречена»
Цей салат «Наречена» нарозхват, переплюнув вже Шубу і Олів’є, смакота!
складові
✓ Копчена курка – 300 гр
✓ Яйця – 4 шт
✓ 1 плавлений сирок «Дружба»
✓ Картопля – 2 шт.
✓ Цибуля до смаку, краще ріпчасту, можна зелену
✓ Майонез
Рецепт приготування
1. Відваріть яйця і картоплю до готовності, курку ріжемо дрібними шматочками.
2. Картоплю будемо терти на крупній тертці, сир – на дрібній, жовтки і білки – окремо.
3. Цибулю краще використовувати ріпчасту, попередньо замаринувавши її (дрібно нарізати і на 10-20 хвилин залити сумішшю оцту 1 ст. Л. І гарячої води)
4. Натирати кожен шар продуктів потрібно на вазі над тарілкою (або плоским блюдом), щоб салат вийшов дійсно повітряним і ніжним. Викладаємо салат «Наречена» шарами, роблячи між ними майонезну сітку.
1-й шар: курка, майонез
2-й: цибуля
3-й: картопля, майонез
4-й: жовтки
5-й: плавлений сир, майонез
6-й: білки.
Як бачите, майонез НЕ після кожного шару. При бажанні, можна шари повторити ще раз.
Дати салату просочитися декілька годин.
Салат «Ситий кум»
Салат «Ситий кум» на святковий стіл! Дуже смачний, ситний і незвичайний!
складові
✓ 1 куряче філе
✓ 1 банка консервованих ананасів
✓ 100 гр голландського сиру
✓ 100 гр печериць
✓ 5 волоських горіхів
✓ кінза
✓ майонез
Рецепт приготування
1. Куряче філе відварити, підсолити. Охолодити, нарізати кубиками.
2. Печериці нарізати скибочками, обсмажити до золотистого кольору.
3. Злити сік з ананасів, нарізати кубиками.
4. Волоські горіхи обсмажити, очистити від лушпиння.
5. Сир натерти на крупній тертці.
6. Кінзу дрібно нарізати.
7. Всі інгредієнти змішати, додати майонез, прикрасити на свій смак.
Смачного!