Не секрет, що красива їжа, а головне смачна, викликає апетит і покращує травлення. А що може бути смачніше малосольної і копченої рибки, красиво розкладеної на тарілці?
Рибна нарізка виглядає дуже гарно і об’ємно навіть якщо використовувати два-три види риби. І створити шедевр може кожен, головне, щоб у господарстві був широкий гострий ніж.
У цій статті ми покажемо тобі кращі фотоприклади, як оформити рибне асорті. Перед тобою 19 незрівнянних варіантів рибної нарізки на святковий стіл. Декілька з них виглядає просто приголомшливо!
Зробити розкішну рибну тарілку вийде навіть у недосвідченої господині. Треба лише запастися терпінням. Перш ніж перейти до фотографій, запам’ятай кілька простих правил які стануть в нагоді при оформленні.
ЯК ЗІБРАТИ РИБНУ ТАРІЛКУ
Сервіруй один або кілька видів риби і додавай ті продукти, які допоможуть розкрити їх смак (овочі, зелень, лимон, лайм, оливки, маслини).
Не переживай, якщо в твоєму розпорядженні не так багато видів риби, як хотілося б.
Візьми за основу традиційні продукти (оселедець, скумбрія) і додай до них невелику кількість (1-2 види) дорогої риби, щоб порадувати гостей чимось незвичайним.
Вибирай рибу різного кольору, копчення і засолу. Головне – в ній не повинно бути кісток.
Використовуй для нарізки широкий надзвичайно гострий ніж і нарізай рибу слайсами однакового розміру. Самі скибочки повинні бути невеликими – на один укус.
Для збереження свіжості, рибне асорті готують незадовго до подачі на стіл. В жодному разі не нарізай рибу за день до застілля, або навіть за кілька годин.
Рибне асорті – це не тільки малосольна і копчена риба, а й морепродукти. Якщо є така можливість, використовуй креветки, мідії, ікру. Всі компоненти має бути добре видно і їх можна легко взяти з тарілки.
Для більшої зручності біля тарілки з рибою поклади зубочистки або шпажки.
Деякі сорти риби і морепродуктів доречно подавати з соусом.
Щоб гості могли зробити компактний бутерброд, поклади до страви тарілочку з вершковим маслом. Ікру теж подавай на загальній тарілці в окремій ємності або в тарталетках, але ні в якому разі не в консервній банці.
Оригінальні фото рибної нарізки дивись в нашій добірці. Апетитна краса!
РИБНА НАРІЗКА НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ
Навіть звичайний малосольний оселедець і скумбрія виглядає апетитно, якщо подати їх зі свіжою зеленню.
Однакові скибочки – основа гарного оформлення.
Рибне асорті можна подавати на спеціальній дошці, а деякі закуски – у вигляді рулетиків з лаваша.
Просто і красиво!
З такою рибною нарізкою інші закуски можна не готувати. Виглядає приголомшливо!
Червону рибу відмінно доповнює зелень, лимон і маслини.
Таке оформлення під силу навіть початківцям кулінарам.
Відмінна ідея подачі малосольной рибки.
Подати соус, ікру, креветки можна у високому бокалі.
Ще один оригінальний спосіб подати рибу для великої компанії.
Малосольну кільку люблять всі, але мало хто купує і через метушню з патранням. Якщо бюджет обмежений, цю рибу однозначно варто подати на святковий стіл. Дивись кілька варіантів.
Навіть якщо не виходить красиво і тонко нарізати рибу, врятує ситуацію святковий посуд!
Ще один варіант нарізки з декількох видів риби.
Ресторанна подача копченостей!
Візьми на озброєння ідею з ікрою в перепелиних яйцях.
Всього кілька трояндочок з сьомги і лимон зроблять страву яскравою і апетитною.
Відмінний спосіб подати сьомгу – загорнути порційні шматочки рулетом.
Використовуй в оформленні яскраві овочі, свіжу зелень і рибна нарізка стане прикрасою святкового столу.
Оформляючи нарізку, постарайся не переборщити з декором. Пам’ятай, що мінімалізм завжди до місця! Нехай головною на тарілці буде смачна риба, а не лимон або оливки!
Красиво подана їжа виглядає смачніше, естетичніше і привабливіше. Добре сервірований стіл створює святковий настрій, а особливо симпатично на ньому виглядає майстерно викладена нарізка. Головні правила створення асорті: сполучуваність інгредієнтів за смаком і колірна контрастність.
Сподобалася стаття? Швидше поділися ідеями рибної нарізки з друзями в соціальних мережах!