У цій статті ми розповімо вам про 3 види заварних кремів, які можна використовувати для приготування домашніх тортів, рулетів і тістечок. Ці універсальні заварні креми, запросто можна подавати з млинцями, використовувати в якості прошарку для тортів. Креми виходять досить густими, тому чудово тримають форму.
Всього з декількох інгредієнтів, за 20 хвилин у вас вийде найсмачніший крем домашнього приготування.
кокосовий крем
Складові:
– 150 г вершкового масла;
– 2 ампули ванільної есенції;
– 3 яєчних білка;
– 250 г цукру;
– 250 мл кокосового молока;
– 3 яйця.
приготування:
1. Збийте вершкове масло з цукром.
2. Додайте в вершкову суміш яйця і яєчні білки (по одному). Після кожного яйця ретельно збивайте крем.
3. Налийте в суміш кокосове молоко і знову перемішайте до однорідної консистенції.
4. Поставте крем на середній вогонь плити.
5. Постійно перемішуючи, додайте в крем ванільну есенцію. Варіть крем близько 10 хвилин, безперервно перемішуючи, поки він стане густим.
6. Зніміть крем з вогню. Подавайте крем з печивом або використовуйте для тортів і різних тістечок.
Ніжний вершковий крем
Складові:
– 450 мл молока;
– 4 жовтки;
– 1/2 стакан цукру;
– 3 мл ванільної есенції.
приготування:
1. Жовтки треба протерти з цукром. Для цього краще використовувати дерев’яну ложку.
2. Додайте ванільну есенцію і перемішайте до однорідної консистенції.
3. Потроху влийте молоко. Після кожного додавання молока, перемішайте крем.
4. Поставте крем на середній вогонь і варіть безперервно перемішуючи. Як тільки крем почне густіти зробіть вогонь менше.
Готовий крем не повинен стікати з ложки.
Шоколадний крем для тістечок
Складові:
– 500 мл молока;
– 150 г цукру;
– 50 г борошна;
– 100 г какао;
– 60 г вершкового масла;
– 5 жовтків;
– 2 ч.л. ванільної есенції.
приготування:
1. У каструлі з антипригарним покриттям, на середньому вогні розігрійте ¾ молока і ванільну есенцію. Доведіть молоко до точки кипіння. Зніміть з вогню і остудіть.
2. В окремому посуді збийте на середній швидкості міксера яєчні жовтки з цукром і вершковим маслом до однорідної густої консистенції (близько 5 хвилин). Додайте в яєчну суміш (потроху, в кілька прийомів) половину охололого молока, безперервно збиваючи. Просійте борошно, додайте в суміш і перемішайте до однорідної консистенції.
3. Додайте какао і ретельно перемішайте крем.
4. Перекладіть крем в молоко. Акуратно перемішуючи, розігрійте на середньому вогні. Доведіть його до точки кипіння і додайте ¼ сирого молока, що залишилося. Після цього зніміть крем з вогню, перекладіть його в скляний посуд і остудіть.
5. Якщо ви не збираєтеся використовувати / подавати крем відразу, накрийте його харчовою плівкою (плівку треба постелити прямо на крем, щоб не залишалося повітря) і поставте в холодильник. Крем можна зберігати в холодильнику до 5 днів. З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде 500 г крему. Якщо вам треба приготувати більше або менше крему, варіюйте кількість інгредієнтів.
Обов’язково приготуйте домашній десерт за допомогою одного з цих солодких кремів! І не забувайте що готувати треба з любов’ю!