Надзвичайно смачна та ніжна печінка з грибами

Печінка з грибами – надзвичайно популярна страва, що готується за принципом класичного м’яса по-строганівськи. Всі інгредієнти по черзі обсмажуються, а потім тушкуються в сметанному соусі. Якщо робити все строго по вказівкам, вийде неймовірно соковита і ніжна страва.

Складові:

  • печінка куряча – 600 грам;
  • гриби (шампіньйони, гливи) – 300 грам;
  • цибуля велика – 1 шт .;
  • часник 1-2 зубчики;
  • борошно 1 ст. ложка без гірки;
  • сметана або вершки – 300 мл;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • сіль, чорний перець за смаком;
  • свіжа зелень для подачі.

Приготування:

Печінку слід очистити від плівок, жилок і всього зайвого, промити, обсушити і нарізати брусочками (в ідеалі – смужками довжиною 5 см і шириною 1 см).

Цибулю і часник дрібно нарізати, гриби нарізати пластинами або четвертинками.

На сковороді розігріти олію, додати цибулю і обсмажити до прозорості. Прибрати з сковороди.

Додати на сковороду часник і гриби і обсмажити до випаровування рідини. Прибрати з сковороди.

Підлити на сковороду ще трохи олії, додати печінку і обсмажити з усіх боків протягом 2-3 хвилин.

Сметану або вершки змішати з борошном.

Повернути на сковороду гриби, цибулю і часник, посолити, поперчити, залити вершковою сумішшю, перемішати і тушкувати під кришкою ще 3-5 хвилин.

Подавати страву гарячою, посипавши свіжою зеленню.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів