Печінка з грибами – надзвичайно популярна страва, що готується за принципом класичного м’яса по-строганівськи. Всі інгредієнти по черзі обсмажуються, а потім тушкуються в сметанному соусі. Якщо робити все строго по вказівкам, вийде неймовірно соковита і ніжна страва.
Складові:
- печінка куряча – 600 грам;
- гриби (шампіньйони, гливи) – 300 грам;
- цибуля велика – 1 шт .;
- часник 1-2 зубчики;
- борошно 1 ст. ложка без гірки;
- сметана або вершки – 300 мл;
- рослинна олія для обсмажування;
- сіль, чорний перець за смаком;
- свіжа зелень для подачі.
Приготування:
Печінку слід очистити від плівок, жилок і всього зайвого, промити, обсушити і нарізати брусочками (в ідеалі – смужками довжиною 5 см і шириною 1 см).
Цибулю і часник дрібно нарізати, гриби нарізати пластинами або четвертинками.
На сковороді розігріти олію, додати цибулю і обсмажити до прозорості. Прибрати з сковороди.
Додати на сковороду часник і гриби і обсмажити до випаровування рідини. Прибрати з сковороди.
Підлити на сковороду ще трохи олії, додати печінку і обсмажити з усіх боків протягом 2-3 хвилин.
Сметану або вершки змішати з борошном.
Повернути на сковороду гриби, цибулю і часник, посолити, поперчити, залити вершковою сумішшю, перемішати і тушкувати під кришкою ще 3-5 хвилин.
Подавати страву гарячою, посипавши свіжою зеленню.
Смачного!