Складові:
- Борошно – 360 г
- Сир – 180 г
- Молоко – 70 мл
- Цукор – 120 г
- Вершкове масло – 60 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Дріжджі – 1 ч. Л.
- Цедра лимона або апельсина
- Дрібка солі
- Жовток для змазування булочок
приготування:
1. Приготуйте опару. У теплому молоці розведіть дріжджі з парою ложок борошна і цукру. Поставте в тепле місце на 15-30 хвилин.
2. Поки опара підходить, збийте вершкове масло з цукром і яйцями.
3. Додайте протертий через сито сир, цедру і сіль, добре перемішайте.
4. Коли опара підійде, вилийте її в сирну масу, перемішайте.
5. Додайте просіяне борошно, мішайте, поки тісто не збереться в грудку.
6. Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і помісити руками. Має вийти дуже м’яке тісто.
7. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Тісто збільшиться в об’ємі.
8. Тісто розділіть на рівні шматочки, сформуйте булочки. Покладіть їх на деко, застеліть рушником і дайте підійти ще 20 хвилин. Духовку нагрійте до 200 градусів.
9. Коли булочки підійдуть, змастіть їх збитим жовтком і поставте в духовку на 30 хвилин, поки не зарум’яняться.
Приємного апетиту і гарного настрою!