Надзвичайно пухкий пиріг з начинкою з картоплі та сиру здивує вас своїм смаком

Повітряні і ніжні пироги на кефірі з начинкою з картоплі і сиру. Дані пироги можна не тільки запікати в духовці, але і смажити на сковороді, вибирайте як вам зручніше. З даної кількості інгредієнтів виходить 5 пирогів діаметром 23-25 ​​см.

Складові:

Для тіста –

  • Кефір – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Борошно – 4 склянки
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 пак.

Для начинки –

  • Картопля – 1 кг.
  • Бринза – 250 г.
  • Зелень за смаком

Приготування:

1) Змішуємо кефір і гарячу воду. Вода повинна бути саме гарячою.

2) Додаємо вершкове масло, перемішуємо.

3) Всипаємо половину просіяного борошна.

4) Додаємо сіль, цукор, дріжджі.

5) Ретельно перемішуємо.

6) Накриваємо посуд плівкою і прибираємо в тепле місце на 30 хвилин. За цей час тісто збільшиться в розмірі вдвічі.

7) У тісто, що піднялося, додаємо другу частину борошна.

8) Замішуємо тісто.

9) Готуємо начинку: картоплю відварюємо до готовності, мнемо її і перетворюємо в пюре. Додаємо в пюре бринзу і багато зелені.

10) Перемішуємо. Начинку не солимо! Так як бринза сама по собі солона.

11) Ділимо тісто на 5 рівних частин. Кожну частину змащуємо рослинною олією.

12) Розплющуємо руками тісто в пласт товщиною 1.5-2 см.

13) Викладаємо начинку, її має бути за розміром стільки ж, скільки і тіста.

14) Защипуємо тісто в кулю.

15) Розігріваємо духовку до 220 градусів, форма для випічки в цей час повинна знаходиться теж в духовці. На форму викладаємо заготовку і розподіляємо її руками по поверхні форми. Ставимо пиріг в духовку, до утворення золотистої скоринки, у нас це зайняло 15-20 хвилин.

16) Тарілку, на яку будемо викладати пиріг, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо пиріг на підготовлену тарілку і змащуємо зверху вершковим маслом.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів