Повітряні і ніжні пироги на кефірі з начинкою з картоплі і сиру. Дані пироги можна не тільки запікати в духовці, але і смажити на сковороді, вибирайте як вам зручніше. З даної кількості інгредієнтів виходить 5 пирогів діаметром 23-25 см.
Складові:
Для тіста –
- Кефір – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Вершкове масло – 2 ст.л.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Борошно – 4 склянки
- Дріжджі швидкодіючі – 1 пак.
Для начинки –
- Картопля – 1 кг.
- Бринза – 250 г.
- Зелень за смаком
Приготування:
1) Змішуємо кефір і гарячу воду. Вода повинна бути саме гарячою.
2) Додаємо вершкове масло, перемішуємо.
3) Всипаємо половину просіяного борошна.
4) Додаємо сіль, цукор, дріжджі.
5) Ретельно перемішуємо.
6) Накриваємо посуд плівкою і прибираємо в тепле місце на 30 хвилин. За цей час тісто збільшиться в розмірі вдвічі.
7) У тісто, що піднялося, додаємо другу частину борошна.
8) Замішуємо тісто.
9) Готуємо начинку: картоплю відварюємо до готовності, мнемо її і перетворюємо в пюре. Додаємо в пюре бринзу і багато зелені.
10) Перемішуємо. Начинку не солимо! Так як бринза сама по собі солона.
11) Ділимо тісто на 5 рівних частин. Кожну частину змащуємо рослинною олією.
12) Розплющуємо руками тісто в пласт товщиною 1.5-2 см.
13) Викладаємо начинку, її має бути за розміром стільки ж, скільки і тіста.
14) Защипуємо тісто в кулю.
15) Розігріваємо духовку до 220 градусів, форма для випічки в цей час повинна знаходиться теж в духовці. На форму викладаємо заготовку і розподіляємо її руками по поверхні форми. Ставимо пиріг в духовку, до утворення золотистої скоринки, у нас це зайняло 15-20 хвилин.
16) Тарілку, на яку будемо викладати пиріг, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо пиріг на підготовлену тарілку і змащуємо зверху вершковим маслом.
Смачного!