Кутю традиційно готують напередодні Різдва і Хрещення, це одна із 12 обов’язкових страв, які мають стояти на столі.
За сотні років люди адаптували рецепт до сучасного способу життя — кутю усе частіше варять із рису і використовують сучасну побутову техніку, таку як мультиварка.
Ми пропонуємо ознайомиться із рецептом куті в мультиварці, який не забере у вас багато часу та сил, а смак буде радувати як і в дитинстві.
Інгредієнти:
- 2 склянки шліфованої (яка швидко розварюється) пшениці
- 3 склянки води
- 100 г маку
- 100 г горіхів
- 100 г сухофруктів
- 2-3 ст. л. меду
Спосіб приготування:
Пшеницю треба двічі промити під проточною водою і викласти у чашу мультиварки. Потім залити 3-4 склянками води і готувати 2 години у режимі “Тушкування”.
Сухофрукти помити, залити 2 склянками окропу, накрити кришкою і залишити на годину. Мак залити 1 склянкою окропу і також залишити на годину.
Далі перевірити готовність пшениці — вона повинна бути м’якою. Опісля кришку мультиварки залишити відкритою — нехай зерно остигає. Злити воду з маку. Узвар, який вийде із сухофруктів, злити в склянку. У пшеницю додати мак, горіхи, родзинки, подрібнені сухофрукти. У 200 мл узвару розбавити мед, залити ним готову кутю.