Побалуйте своїх рідних надзвичайно смачним та пухким пирогом з яблук.
Складові
Для тіста:
✓ 200 г борошна
✓ 125 г вершкового масла або маргарину
✓ 3 яйця
✓ 125 г цукрового піску
✓ 1 щіпка солі
✓ 1 пакетик ванільного цукру
✓ 3 ч.л розпушувача
✓ 3 ст.л. вершків
✓ 600 г яблук
✓ 50 мл лимонного соку
Для заливки:
✓ 200 г сметани
✓ 75 г цукрового піску
✓ 2 яйця
✓ 1 ст.л цукрової пудри
Приготування:
Вершкове масло, сіль, цукор і ванільний цукор розтираємо в мисці.
Додаємо по одному яйцю. Борошно додаємо частинами, разом з розпушувачем.
Додаємо вершки. Викладаємо тісто у форму, змащену олією або маслом.
Яблука очищаємо, розрізаємо на четвертинки, видаляємо серцевину, скроплюємо лимонним соком.
Викладаємо яблука на тісто, злегка вдавлюючи.
Випікаємо при 175 С близько 12 хв.
Для заливки: змішуємо сметану, яйця, цукор.
Пиріг дістаємо з духовки і поливаємо заливкою. Випікати ще 50 хв.
Готовий пиріг, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!