«Сирна фантазія»
Складові:
- 300 грам свіжих помідорів
- 250 грам крабових паличок
- Твердий сир
- 2-3 зубчики часнику
- Сіль, майонез
Приготування:
Нарізати дрібними кубиками помідори і крабові палички. Додати натертий на дрібній тертці сир, часник, заправити майонезом. Викладаємо салат на тарілку і прикрашаємо.
Смачного!
Салат «Шерлок»
Складові:
- Куряче філе – 250 г
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Мариновані гриби – 200 г
- Волоські горіхи – 80 г
- Майонез – 150 г
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
- Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Гриби нарізаємо пластинками, курку дрібними шматочками. Яйця – кубиками. Горіхи подрібнюємо і підсушуємо на сухій сковороді.
- Змішуємо цибулю, курку, яйця, половину горіхів, майонез, солимо і перчимо. Перемішуємо. Прикрашаємо салат горіхами, що залишилися. Ставимо на годину в холодильник.
Смачного!
Торт-салат «Чудо-слойка».
Складові:
- 1,5 склянки відвареного рису
- 200 гр крабових паличок
- 400 гр консервованої кукурудзи
- 350 гр маринованих грибів
- 3 відварна курка
- 5 варених яєць
- 400 гр ананасів
- майонез
- сметана
Приготування:
Салат вкладається шарами. Кожен шар змішується зі сметаною і майонезом.
Викладаємо салат в форму для салату, зі знімним кільцем:
1 рис + сметана-майонез
2 нарізані крабові палички + сметана-майонез
3 кукурудза + майонез
4 дрібно нарізане куряче м’ясо + сметана-майонез
5 мариновані гриби + сметана
6 натерті варені яйця (залишити 2 яйця для того щоб прикрасити боки торта)
Прибираємо торт на ніч у холодильник, щоб просочився. Потім знімаємо кільце форми, прикрашаємо яйцем і нарізаними шматочками ананаса. Можна додати зелень.
Смачного!
Салат з кальмарів з грибами
Складові:
- Кальмари – 200 г
- Гриби свіжі – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Огірок маринований
- Лимонний сік
- Майонез, сіль, зелень свіжа (кріп)
Приготування:
- Гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Цибулю нарізаємо дрібно і обдаємо окропом.
- Кальмари очищаємо і опускаємо вже в киплячу воду. Варимо не більше 2-3 хвилин.
- Потім нарізаємо їх соломкою. Яйця нарізаємо кубиками. Маринований огірок нарізаємо на дрібні кубики. Кріп подрібнюємо. Майонез змішуємо з декількома краплями лимонного соку. Всі інгредієнти перемішуємо і заправляємо майонезом.
Смачного!
Торт-салат закусочний
Складові:
- яйця – 5 штук;
- рибна консерва – 1 банка;
- крекер несолодкий – 500 грам;
- огірки мариновані – 4 штуки;
- часник – 2 зубки;
- сир – 150 грам;
- майонез – 200-250 грам.
Приготування:
- Відокремте білки від жовтків. Білки змішайте з майонезом. Сир натріть на тертці, додайте подрібнений часник, і майонез. Огірки поріжте дрібними кубиками.
- Викладаємо 1/3 частину крекеру, потім білок з майонезом, крекер, пом’яту виделкою консерву, огірки, потім знову крекер, шар сиру з майонезом.
- Прикрашаємо натертим на дрібну тертку жовтком. Прибираємо на пару годин в холодильник.
Смачного!
Салат «Захоплення»
Складові:
- 3 морквини
- 3 цибулини
- серце 500 гр
- 3 мариновані огірки
- 12 ст. л. кукурудзи консервованої
- 3 ч л. соняшникової олії
- 10 ч.л. легкого майонезу.
Приготування:
Морквину нарізаємо соломкою, цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Все потрібно посолити і обсмажити на рослинній олії. Відварюємо серце і нарізаємо дрібною соломкою. Огірки нарізаємо кубиками. Все змішуємо і заправляємо майонезом. Прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!
Салат «Ніжність»
Складові:
- капуста свіжа
- 3 ст.л кукурудзи
- 1 свіжий огірок
- 1 свіжа морква
- зубчик часнику
- майонез,
- сіль за смаком
Приготування:
Капусту нашаткувати і пом’яти руками. Огірок нарізати тонкою соломкою. Моркву натерти на дрібній тертці, зубчик часнику видавити через прес. Все змішати і заправити майонезом, сіль за смаком.
Смачного!
Салат «Оселедець під шубою по-новому»
Складові:
- філе оселедця – 2 шт.
- печериці – 300 г
- волоські горіхи рубані – ½ склянки
- яйця варені – 3 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 головки
- рослинна олія – 1 ст. ложка
- зелень кропу – 1 пучок
- зелена цибуля – 1 пучок
- майонез – 200 г
Приготування:
- Оселедець почистити, видалити кістки і нарізати дрібними кубиками, змішати з рубаними горіхами. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці. Овочі злегка підсмажити на олії.
- Гриби відварити в підсоленій воді, остудити, нарізати скибочками. Яйця, кріп і зелену цибулю дрібно порубати. Кріп змішати з цибулею. Викладаємо шарами в салатник, змащуючи кожен шар майонезом: оселедець з горіхами, яйця, овочі, гриби та зелень.
Смачного!
Салат «Гранатовий браслет»
Складові:
- Куряче філе – 250 грам;
- Картопля – 2 штуки;
- Буряк – 2 штуки;
- Морква – 2 штуки;
- Яйця курячі – 3 штуки;
- Ріпчаста цибуля – 1 штука;
- Гранат – 1 штука;
- Майонез, сіль, перець і волоські горіхи за смаком.
Приготування:
- Яйця і овочі зварити, очистити і натерти на тертці. Відварене куряче філе, посолити, поперчити і нарізати кубиками або соломкою. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії. Горіхи подрібнити в крихту.
- На середину тарілки ставимо склянку і навколо викладаємо салат шарами, змащуючи кожен шар майонезом: куряче філе, картопля, морква, буряк, горіхи, цибуля, яйця, ще буряк, горіхи і куряче філе. Виймаємо акуратно склянку і змащуємо салат майонезом, прикрашаємо гранатом. Прибираємо настоятися в холодильник.
Смачного!
Святковий салат з фореллю і апельсином
Складові:
- Форель малосольна – 200г,
- Яйця – 3 шт,
- Апельсин – 1 шт,
- Оливки без кісточок – 30 г,
- Сир – 40г,
- Майонез,
- Сіль за смаком,
- Перець мелений – за смаком.
Для прикраси:
- Червона ікра – 1-2 столових ложки,
- Оливки.
Приготування:
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки рубаємо ножем. Білки натираємо на дрібній тертці. Форель нарізаємо невеликими квадратиками. Апельсин чистимо і очищаємо від волокон і «перегородок», м’якоть нарізаємо кубиками. Сир натерти на дрібній тертці. Оливки нарізаємо соломкою.
2. Викладаємо салат шарами:
1 шар – половина білків + майонез + солимо і перчимо,
2 шар – жовтки + трохи майонезу + солимо і перчимо,
3 шар – половина форелі,
4 шар – оливки,
5 шар – форель, що залишилася,
6 шар – сир + майонез,
7 шар – апельсин,
8 шар – білки, що залишилися + майонез + солимо і перчимо,
3. Салат прикрашаємо червоною ікрою і оливками.