Десять найбільш вдалих і смачних салатів для новорічного столу!

«Сирна фантазія»

Складові:

  • 300 грам свіжих помідорів
  • 250 грам крабових паличок
  • Твердий сир
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль, майонез

Приготування:

Нарізати дрібними кубиками помідори і крабові палички. Додати натертий на дрібній тертці сир, часник, заправити майонезом. Викладаємо салат на тарілку і прикрашаємо.

Смачного!

Салат «Шерлок»

Складові:

  • Куряче філе – 250 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Мариновані гриби – 200 г
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Майонез – 150 г
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  • Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Гриби нарізаємо пластинками, курку дрібними шматочками. Яйця – кубиками. Горіхи подрібнюємо і підсушуємо на сухій сковороді.
  • Змішуємо цибулю, курку, яйця, половину горіхів, майонез, солимо і перчимо. Перемішуємо. Прикрашаємо салат горіхами, що залишилися. Ставимо на годину в холодильник.

Смачного!

Торт-салат «Чудо-слойка».

Складові:

  • 1,5 склянки відвареного рису
  • 200 гр крабових паличок
  • 400 гр консервованої кукурудзи
  • 350 гр маринованих грибів
  • 3 відварна курка
  • 5 варених яєць
  • 400 гр ананасів
  • майонез
  • сметана

Приготування:

Салат вкладається шарами. Кожен шар змішується зі сметаною і майонезом.

Викладаємо салат в форму для салату, зі знімним кільцем:
1 рис + сметана-майонез
2 нарізані крабові палички + сметана-майонез
3 кукурудза + майонез
4 дрібно нарізане куряче м’ясо + сметана-майонез
5 мариновані гриби + сметана
6 натерті варені яйця (залишити 2 яйця для того щоб прикрасити боки торта)

Прибираємо торт на ніч у холодильник, щоб просочився. Потім знімаємо кільце форми, прикрашаємо яйцем і нарізаними шматочками ананаса. Можна додати зелень.
Смачного!

Салат з кальмарів з грибами

Складові:

  • Кальмари – 200 г
  • Гриби свіжі – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Огірок маринований
  • Лимонний сік
  • Майонез, сіль, зелень свіжа (кріп)

Приготування:

  • Гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Цибулю нарізаємо дрібно і обдаємо окропом.
  • Кальмари очищаємо і опускаємо вже в киплячу воду. Варимо не більше 2-3 хвилин.
  • Потім нарізаємо їх соломкою. Яйця нарізаємо кубиками. Маринований огірок нарізаємо на дрібні кубики. Кріп подрібнюємо. Майонез змішуємо з декількома краплями лимонного соку. Всі інгредієнти перемішуємо і заправляємо майонезом.

Смачного!

Торт-салат закусочний

Складові:

  • яйця – 5 штук;
  • рибна консерва – 1 банка;
  • крекер несолодкий – 500 грам;
  • огірки мариновані – 4 штуки;
  • часник – 2 зубки;
  • сир – 150 грам;
  • майонез – 200-250 грам.

Приготування:

  • Відокремте білки від жовтків. Білки змішайте з майонезом. Сир натріть на тертці, додайте подрібнений часник, і майонез. Огірки поріжте дрібними кубиками.
  • Викладаємо 1/3 частину крекеру, потім білок з майонезом, крекер, пом’яту виделкою консерву, огірки, потім знову крекер, шар сиру з майонезом.
  • Прикрашаємо натертим на дрібну тертку жовтком. Прибираємо на пару годин в холодильник.

Смачного!

Салат «Захоплення»

Складові:

  • 3 морквини
  • 3 цибулини
  • серце 500 гр
  • 3 мариновані огірки
  • 12 ст. л. кукурудзи консервованої
  • 3 ч л. соняшникової олії
  • 10 ч.л. легкого майонезу.

Приготування:

Морквину нарізаємо соломкою, цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Все потрібно посолити і обсмажити на рослинній олії. Відварюємо серце і нарізаємо дрібною соломкою. Огірки нарізаємо кубиками. Все змішуємо і заправляємо майонезом. Прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!

Салат «Ніжність»

Складові:

  • капуста свіжа
  • 3 ст.л кукурудзи
  • 1 свіжий огірок
  • 1 свіжа морква
  • зубчик часнику
  • майонез,
  • сіль за смаком

Приготування:

Капусту нашаткувати і пом’яти руками. Огірок нарізати тонкою соломкою. Моркву натерти на дрібній тертці, зубчик часнику видавити через прес. Все змішати і заправити майонезом, сіль за смаком.

Смачного!

Салат «Оселедець під шубою по-новому»

Складові:

  • філе оселедця – 2 шт.
  • печериці – 300 г
  • волоські горіхи рубані – ½ склянки
  • яйця варені – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 головки
  • рослинна олія – 1 ст. ложка
  • зелень кропу – 1 пучок
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • майонез – 200 г

Приготування:

  • Оселедець почистити, видалити кістки і нарізати дрібними кубиками, змішати з рубаними горіхами. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці. Овочі злегка підсмажити на олії.
  • Гриби відварити в підсоленій воді, остудити, нарізати скибочками. Яйця, кріп і зелену цибулю дрібно порубати. Кріп змішати з цибулею. Викладаємо шарами в салатник, змащуючи кожен шар майонезом: оселедець з горіхами, яйця, овочі, гриби та зелень.

Смачного!

Салат «Гранатовий браслет»

Складові:

  • Куряче філе – 250 грам;
  • Картопля – 2 штуки;
  • Буряк – 2 штуки;
  • Морква – 2 штуки;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • Гранат – 1 штука;
  • Майонез, сіль, перець і волоські горіхи за смаком.

Приготування:

  • Яйця і овочі зварити, очистити і натерти на тертці. Відварене куряче філе, посолити, поперчити і нарізати кубиками або соломкою. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії. Горіхи подрібнити в крихту.
  • На середину тарілки ставимо склянку і навколо викладаємо салат шарами, змащуючи кожен шар майонезом: куряче філе, картопля, морква, буряк, горіхи, цибуля, яйця, ще буряк, горіхи і куряче філе. Виймаємо акуратно склянку і змащуємо салат майонезом, прикрашаємо гранатом. Прибираємо настоятися в холодильник.

Смачного!

Святковий салат з фореллю і апельсином

Складові:

  • Форель малосольна – 200г,
  • Яйця – 3 шт,
  • Апельсин – 1 шт,
  • Оливки без кісточок – 30 г,
  • Сир – 40г,
  • Майонез,
  • Сіль за смаком,
  • Перець мелений – за смаком.

Для прикраси:

  • Червона ікра – 1-2 столових ложки,
  • Оливки.

Приготування:

1. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки рубаємо ножем. Білки натираємо на дрібній тертці. Форель нарізаємо невеликими квадратиками. Апельсин чистимо і очищаємо від волокон і «перегородок», м’якоть нарізаємо кубиками. Сир натерти на дрібній тертці. Оливки нарізаємо соломкою.

2. Викладаємо салат шарами:

1 шар – половина білків + майонез + солимо і перчимо,

2 шар – жовтки + трохи майонезу + солимо і перчимо,

3 шар – половина форелі,

4 шар – оливки,

5 шар – форель, що залишилася,

6 шар – сир + майонез,

7 шар – апельсин,

8 шар – білки, що залишилися + майонез + солимо і перчимо,

3. Салат прикрашаємо червоною ікрою і оливками.

Джерело

Поділись


Новини партнерів