Домашній французький сир: смачно, просто і дешево

Я не купую сир в магазині, тому що там стільки добавок, що страшно їсти.

Готую сама по рецепту, привезеному з Франції. Ділюся з вами!

Складові:

  • 0,5 кг – сир від 9% жирності;
  • 0,5 л – молоко від 3,5% жирності;
  • 1 шт. – яйце;
  • 0,5 ч.л. – сода;
  • 50 гр. – вершкового масла;
  • за смаком посолити.

Приготування

1. Беремо каструлю.

2. Змішуємо в ній молоко і сир.

3. Увесь час потрібно помішувати.

4. Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити на повільному вогні постійно помішуючи.

5. Коли побачите, що молоко втекло, перекидаємо сирну суміш в сито з марлею.

6. Коли сироватка стече, то в густу частину додаємо соду, масло і яйце і ставимо на маленький вогонь.

7. Весь час помішуємо і варимо близько 5 хвилин.

8. Вимикаємо газ і перекладаємо сир в заздалегідь приготовлену для нього форму.

9. Раджу застелити її марлею, щоб потім швидко і легко вийняти готовий сир.

10. Ставимо форму в холодильник на ніч.

11. Вранці можете їсти.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів