Жіноча логіка непереможна: спочатку ми кілька місяців сидимо на жорстких дієтах, не дозволяємо собі і єдиної цукерки, відмовляємося від ароматних булочок, щоб ідеально виглядати в новорічну ніч. Але що потім? Набиваємо свій шлунок майонезним салатами. Це триває до тих пір, поки ми не знищимо все, що залишилося з тієї самої святкової ночі.
Зазвичай після такого ритму доводиться худнути в 2 рази старанніше, оскільки втрачені кілограми повертаються, прихопивши з собою друзів. Навіщо так випробовувати шлунок і свої нерви на міцність, якщо гору майонезних закусок можна спокійно замінити іншими не менш смачними частуваннями? Ми хочемо підкинути вам парочку вартісних ідей, знайомтеся.
Легкий салат з курятиною і зернами граната
Вам знадобиться:
- 2 варені курячі стегенця
- 1 гранат
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 пуч. петрушки
- 2 цибулини
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Як приготувати:
- Очистіть курятину від шкірки, м’ясо наріжте дрібними кубиками. Наріжте півкільцями очищену цибулю і обсмажте все це на соняшниковій олії.
- Очистіть гранат і витягніть зерна. Подрібніть петрушку.
- Змішайте всі інгредієнти в салатнику і заправте закуску лимонним соком, сіллю і перцем за смаком.
Салат з крабовими паличками і грибами
Вам знадобиться:
- 200 г печериць
- 200 г крабових паличок
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 1 пуч. салату
- соняшникова олія
Як приготувати:
- Вимийте і наріжте невеликими шматочками шампіньйони, подрібніть цибулю, обсмажте інгредієнти до прозорості цибулі на сковороді з соняшниковою олією.
- Потім додайте в сковороду натерту на крупній тертці моркву, сіль і перець, обсмажуйте до готовності.
- Наріжте півкільцями крабові палички. Змішайте зажарку з крабовими паличками, додайте консервовану кукурудзу і гарненько все перемішайте. Подавайте закуску на тарілці з листям салату.
Грецький салат
Вам знадобиться:
- 2 болгарських перця
- 3 помідори
- 5 свіжих огірків
- 0,5 червоної цибулини
- 150 г бринзи
- 15 маслин без кісточки
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 зуб. часнику
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 0,5 ч. л. орегано
- 4 ст. л. оливкової олії
Як приготувати:
- Наріжте великими кубиками очищені перці, помідори і огірки. Наріжте півкільцями червону цибулю. Помістіть овочі в салатник.
- Щоб приготувати заправку, пропустіть часник через прес, змішайте його з сіллю, чорним меленим перцем, лимонним соком і оливковою олією.
- Заправте закуску, додайте нарізану кубиками бринзу, орегано і маслини.
Капустяний салат з гранатом
Вам знадобиться:
- 0,5 качана пекінської капусти
- 0,5 качана червонокачанної капусти
- 1 пуч. кропу
- 0,5 граната
- соняшникова олія
- 2 ст. л. винного оцту
- 1 зуб. часнику
- сіль за смаком
Як приготувати
- Нашинкуйте капусту, помістіть її в глибокий посуд, додайте подрібнений кріп і зерна граната.
- Пропустіть через прес часник, змішайте його з оцтом, олією і сіллю. Отриманою сумішшю заправте салат. Гарненько все перемішайте і посипте закуску перед подачею зернами граната.
Капустяний салат з апельсинами
Вам знадобиться:
- 3 моркви
- 1 апельсин
- 0,5 лимона
- 3 яблука
- 400 г пекінської капусти
- соняшникова олія за смаком
- сіль за смаком
Як приготувати:
- Дрібно наріжте капусту. Очистіть апельсин, зніміть з кожної часточки шкірку і наріжте цитрусові довільними шматочками.
- Очистіть від шкірки яблука, видаліть серцевину, наріжте їх соломкою і збризніть лимонним соком. Змішайте підготовлені інгредієнти в салатник.
- Додайте натерту на крупній тертці моркву, заправте салат олією і гарненько все перемішайте.
Ось такими смачними і одночасно корисними салатами можна прикрасити й урізноманітнити новорічний стіл. Подивіться, якими ще ошатними закусками можна порадувати дорогих серцю людей. Обов’язково поділіться такими вдалими рецептами зі своїми друзями!