Маленькі апетитні рулети з лаваша з начинкою займають почесне місце на будь-якому святковому столі. І як їх не любити: інгредієнти можна використати на свій смак, також можна поекспериментувати з соусом. Загортай один рулет за іншим і потіш гостей вишуканою смакотою. А головне – це швидко і необтяжливо.
Це нехитра, але дуже смачна закуска. Пропонуємо вам спробувати рецепт святкового рулету з лаваша в двох варіаціях – з м’ясом і рибою.
Сладові:
- Копчена куряча грудка – 150 г
- Сьомга – 150 г
- Лаваш – 2 шт.
- Помідори чері – 6 шт.
- Маслини – 70 г
- Твердий сир – 120 г
- Яйце – 2 шт.
- Салат ромен – 1 пуч.
- Вершковий сир – 120 г
- Майонез – 2 ст. л.
- Соус песто – 1 ст. л.
Приготування:
Приготуємо соус. Для цього змішайте в мисці майонез, вершковий сир і соус песто до однорідної консистенції. Песто можна замінити аджикою або гострим кетчупом.
Приготуємо начинку. Наріжте дрібними шматочками помідори (замість черрі можна взяти 1 великий томат), маслини і курку. Тонко наріжте салатне листя. Сир натріть на крупній тертці.
Розгорніть лаваш і змастіть 2 столовими ложками соусу. Викладіть трохи салату, зверху – помідори, куряче філе, маслини і сир.
Розподіліть начинку рівномірно по всьому пласту і щільно загорніть рулет. Підверніть краї, щоб нічого не висипалося. Акуратно помістіть лаваш в целофановий пакет. Приберіть в холодильник на годину.
Викладіть рулет на дошку і наріжте порційними шматочками.
Якщо ви любите рибу, можна приготувати ще одну варіацію салату. Для цього наріжте 150 г слабосоленої сьомги, відваріть і натріть на тертці 2 яйця. На змащений соусом лист лаваша викладіть салат, рибу, маслини, присипте яйцем і товстим шаром сиру.
Приготуйте ці обидві закуски на Новий рік, і ви гарантовано завоюєте серця м’ясоїдів і любителів рибки. Кожна закуска по-своєму пікантна і самобутня. Спробуйте обидві і визначтеся з фавориткою. Також порадуйте цим рецептом улюблених подруг.