Смачна та соковита фарширована скумбрія: 2 варіанти приготування

Любите скумбрію? Тоді спробуйте приготувати її за нашими рецептами. Начинка в цій рибці просто ідеальна, а скумбрія виходить соковитою і смачною!

Рецепт 1

Складові:

  • Скумбрія заморожена – 3 штуки
  • Варені яйця – 2 штуки
  • Сир – 50 грам
  • Петрушка – 4-5 гілочок
  • Лимон – ½ штуки
  • Цедра лимона – 1 ч.л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

1. Розморожуємо скумбрію, видаляємо нутрощі і добре миємо.

2. Робимо діагональні розрізи на тушці на відстані 3-4 см один від одного.

3. Виходить 3-4 розрізи. Солимо і перчимо.

4. Натираємо яйця і сир на дрібній тертці.

5. Петрушку дрібно шаткуємо.

6. Змішуємо сир, яйця, зелень з цедрою лимона і пропущеним через прес часником.

7. Підсолюємо за смаком.

8. Перемішуємо.

9. Викладаємо рибу на фольгу, щільно фаршируємо начинкою.

10. Зверху видавлюємо сік лимона.

11. Загортаємо не надто щільно в фольгу.

12. Випікаємо при 180 гр духовці близько 30 хвилин.

13. Можна в кінці приготування відкрити фольгу і запекти ще п’ять хвилин для отримання скоринки.

Рецепт 2

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Сир твердий – 50 гр
  • Гірчиця (суха) – 0,5 ч.л.
  • Лимон (сік і цедра) – 0,5 шт
  • Зелень
  • Сіль і перець.

Приготування:

1. Відварити яйця.

2. Сир натерти на тертці.

3. Зелень і яйця дрібно нарізати.

4. Змішати яйця, сир, сік і цедру лимона, зелень і гірчицю.

5. Посолити, поперчити.

6. Рибу почистити і промити.

7. Обсушити паперовою серветкою.

8. Зробити на рибі по 3 глибоких діагональних надрізи з кожного боку.

9. Посолити, поперчити.

10. Вкласти всередину риби яєчно-сирну начинку.

11. Загорнути кожну рибину в фольгу.

12. Покласти на деко.

13. Запікати при 180 С протягом 20-25 хвилин.

14. Фольгу розкрити і запікати при 250 С ще 10 хвилин, до золотистого кольору.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів