Морква – це джерело корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Якщо вживати цей овоч щодня, можна знизити рівень холестерину, запобігти розвитку атеросклерозу, інсульту і інфаркту, а також зміцнити імунітет. Салати з морквою – відмінна їжа для схуднення та оздоровлення всього організму. Тим більше, виявляється, натерта на дрібній тертці морква є більш корисною.
Ми зібрали для вас найсмачніші і корисні салати зі свіжої морквою. Заправляйте їх олією, сметаною або йогуртом – так каротин, яким багата морква, краще засвоїться, і ви отримаєте максимум енергії і корисних речовин.
Морквяний салат з яйцем
Складові:
- 4-5 морквин середнього розміру
- 5-6 варених яєць
- 2-3 зуб. часнику
- 1-2 ст. л. сметани або натурального йогурту
- 1 щіпка солі
- Зелень за смаком
Приготування:
- Моркву натріть на тертці середнього розміру.
- Очищені яйця натріть на тій же тертці або наріжте дрібними кубиками.
- Часник пропустіть через прес.
- Змішайте всі інгредієнти, посоліть і заправте сметаною (йогуртом). Все добре перемішайте – ваш салат готовий!
Салат з моркви і капусти
Складові:
- 1-2 середні моркви
- 1/4 частина середнього качана білокачанної капусти
- Зелена цибуля за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- 1 ст. л. рослинної нерафінованої олії
Приготування:
- Капусту дрібно і тонко наріжте, розімніть, посоліть.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Зелену цибулю дрібно наріжте (можна замінити і звичайним ріпчастою цибулею).
- Змішайте всі інгредієнти, додайте перець, олія та перемішайте.
Солодкий салат з моркви з родзинками
Складові:
- 2 середні моркви
- 100 г родзинок
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. лимонного соку
- 100 г йогурту
- Мелена кориця на кінчику ложки
Приготування:
- Ізюм залийте окропом і залиште на 5-10 хвилин, щоб він розпарився.
- Натріть моркву на дрібній тертці.
- Приготуйте соус-заливку: змішуйте мед, сік лимона і корицю, додайте йогурт.
- Залийте соусом моркву з родзинками, перемішайте. Охолодіть 15 хвилин в холодильнику і подавайте на стіл.
Листковий салат «По-французьки»
Складові:
- 2 середні моркви
- 2 кисло-солодких яблука
- 3 зварених круто яйця
- 100 г твердого сиру 17% -ї жирності
- 1/4 ріпчастої цибулі
- 2-3 зуб. часнику
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Кефір за смаком
Приготування:
- Яйця, моркву, яблука (без шкірки) і сир натріть на тертці.
- Часник дуже дрібно порубати.
- Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обшпарте окропом, опустіть в крижану воду на 3 хвилини і відкиньте на дрібне сито. Дайте воді стекти. Це усуне гіркий присмак.
- Салат викладайте шарами: 1-й шар – цибуля, 2-й шар – яблуко, 3-й шар – яйце, 4-й шар – морква + часник, 5-й шар – сир. Повторіть шари.
- Заправте кефіром або йогуртом.
- Приберіть салат в холодильник, дайте йому настоятися протягом години-півтора.
Салат «Любовь-морковь»
Складові:
- 1-2 моркви
- 1-2 яблука
- 2 ч. л. меду
- 1 ст. л. білого винного оцту
Приготування:
- Змішайте мед з білим винним оцтом.
- Очищені яблука та моркву натріть на крупній тертці.
- Заправте яблучно-морквяний суміш соусом з меду і винного оцту. Добре перемішайте.
Легкий салат для здоров’я і фігури
Складові:
- 1 велика морква
- 1 зелене яблуко
- 1 апельсин
- 1/6 ч. л. меленої кориці
- 1 ч. л. меду
- 2 ст. л. йогурту без добавок
Приготування
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Яблуко наріжте брусочками.
- Очищений апельсин наріжте кубиками.
- Всі інгредієнти змішайте, додайте корицю і мед.
- Заправте йогуртом. За бажанням можете додати в салат горіхи, родзинки.
Включайте в свій раціон ці легкі і ситні морквяні салати, і незабаром ви відчуєте, як тануть ваші зайві кілограми. Імпровізуйте, видумуйте свої нові складові дієтичного салату і отримуйте красиву фігуру, відмінний настрій і відмінне здоров’я. Діліться статтею з друзями.