Сир із зеленню
1. На 100 г сирного сиру (Фета, Альметте) – 1 зубчик часнику (пропустити через прес), половина склянки подрібненого кропу.
2. Розминаємо до однорідної маси, викладаємо в тарталетки, прикрашаємо шматочками болгарського перцю (краще різних кольорів).
Яєчний паштет
1. Якщо залишилися жовтки (човники відварених яєць ви використовували по-іншому), розминаємо їх виделкою, на 5 жовтків – чайна ложка гірчиці, 2 столові ложки будь-якої порізаної зелені, столова ложка подрібнених каперсів, по столовій ложці сиру ( “Фета”) і майонезу.
2. Сіль-перець – за смаком. перемішали, розклали по кошиках.
Ікра
1. У кожну тарталетку кладемо чайну ложку сиру, зверху чайну ложку ікри, гілочку кропу.
З креветками
1. Дрібно рубаємо 4 відварені яйця, на тертці подрібнюємо сир Моцарелла (100-150 гр), видавлюємо 1 зубчик часнику, заправляємо все це 1-2 столовими ложками майонезу.
2. Трішки підсолюємо. На «подушку» з яєчно-сирної маси викладаємо відварені креветки (3 штуки в одну тарталетку). можна прикрасити декількома червоними ікринками.
Копчена риба
1. Скумбрію або горбушу гарячого копчення розібрати на волокна (200 г), один свіжий огірочок очистити від шкірки і подрібнити.
2. Все змішати з соусом (чайна ложка гірчиці, столова ложка майонезу, столова ложка натурального йогурту або нежирної сметани)
Твердий сир і консервовані ананаси
1. На склянку тертого твердого сиру – 1 зубок часнику (пропускаємо прес), 4 кружечка консервованого ананаса (ріжемо кубиками).
2. Розмішуємо з 1 столовою ложкою майонезу.
З блакитним сиром
1. На дно тарталетки кладемо чайну ложку фруктового конфітюру (можна апельсиновий, мандариновий, грушевий), зверху шматочок блакитного сиру (Дор блю).
2. Прикрашаємо листочком руколи.
З слабосоленою сьомгою
1. На дно тарталеток викладаємо суміш з сиру з зеленню (на 100 г сиру – 2 столові ложки кропу).
2. Зверху – шматочок сьомги і тонка скибочка лимона.
З шинкою і грушею
1. Кладемо лист салату в тарталетки, зверху тонку скибочку груші, кубик фети.
2. Змішуємо столову ложку оливкової олії і кавову ложку бальзамічного оцту.
3. Додаємо кілька крапель суміші в кожну тарталетку.
4. Тепер рулетик шинки (беріть парму в тонкій нарізці), прикрасити зеленню.
З куркою
1. Відварене куряче філе ріжемо на невеликі кубики (300 г), дрібно нарізаємо салат «Айсберг», два свіжих огірка без шкірки і 1 болгарський перець.
2. Заправляємо 2 столовими ложками майонезу