Чекаю осінь заради соковитого гарбуза: готую ніжну сирну запіканку, цей смак не передати словами

Осінь гідна любові лише за те, що вона дарує нам такий дивовижний плід, як гарбуз. Її можна використовувати для приготування цілющих засобів, в якості прикраси для інтер’єру і, звичайно ж, для приготування смачних страв.

У холодну пору так хочеться чогось солодкого, та побільше, щоб підняти собі настрій. А гарбуз просто відмінно підходить для приготування солодких і корисних десертів .

Сьогодні наша редакція поділиться з тобою рецептом дуже ніжної і смачної запіканки з гарбуза. Цей сирно-гарбузовий десерт подобається і дорослим, і дітям. А виглядає він настільки спокусливо, що сміливо може займати центральне місце на святковому столі.

СКЛАДОВІ:

  • 800 г гарбуза
  • 500 сиру
  • 200 г цукру
  • 5 яєць
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 25 г маку
  • цедра одного апельсина
  • 100 г сметани

ПРИГОТУВАННЯ

Постав м’якоть гарбуза в духовку запікатися. Залиш 100 г м’якоті на заливку, а решту відіжми через складену в декілька шарів марлю. Подрібни просушений гарбуз в блендері або м’ясорубці. Додай 70 г цукру, цедру, 2 яйця, 1 ст. л. крохмалю і гарненько перемішай.

Провари мак на невеликому вогні 15 хвилин. Потім злий воду і просуши його.
Змішай в блендері сир і 100 г цукру до однорідної маси. Потім додай в неї 2 яйця, 1 ст. л. крохмалю, мак.

Застели дно форми (найкраще використовувати роз’ємну) пекарським папером і змасти маслом. Борти змасти теж маслом і посип невеликою кількістю борошна. По черзі викладай по ложці сирної маси і гарбузової.

Постукай легенько наповненою формою по столі, щоб маса розподілилася в ній рівномірно.

Проведи дерев’яною шпажкою від стінок форми до центру кілька промінчиків. Поклади форму в духовку і запікай приблизно 40 хвилин при температурі 170 градусів.

Тим часом приготуй заливку: змішай сметану, 30 г цукру, 1 яйце і 100 г гарбузового пюре.

Готову запіканку залий заливкою і залиш в духовці ще на 10 хвилин.

Остуди готову запіканку і подавай до столу. Смачного!

ПОРАДА РЕДАКЦІЇ

Кількість цукру, звичайно ж, можна збільшити або зменшити. Якщо ти на дієті, то можеш замінити його медом. Також можеш додавати корицю, цукати і будь-які інші інгредієнти для ще більш цікавого смаку.

Впевнені, що ти оціниш цей десерт по достоїнству.

Джерело

Поділись


Новини партнерів