Що для нас замаринувати шматок м’яса? Немає нічого простішого: закип’ятили воду, додали спеції на око, залили філейку – і нехай чекає свого часу хоч добу. Ця нехитра кулінарна техніка знайома кожній господині. З приготуванням не заморочуються, а м’ясо виходить, як завжди, смачним і м’яким. А як щодо того, щоб удосконалювати свої навички?
Сьогодні ми пропонуємо вам навчитися готувати яловичину по-бразильськи. Місцеві жителі знають толк в м’ясі, ідеальних спеціях, правильній температурі запікання. Ось чому м’ясо за цим рецептом завжди ідеальне в усіх відношеннях: смак, аромат, зовнішній вигляд.
Перенесіться в спекотну країну зі смачною кухнею, при цьому не залишаючи межі свого будинку.
Складові:
- Яловичина – 700 г
- Біле сухе вино – 200 мл
- Білий винний оцет – 100 мл
- Оливкова олія – 100 мл
- Розмарин – 1 ч. л.
- Сіль – 1 кг
- Чорний перець (горошком) – 5 штук.
Приготування:
Змішайте три рідких інгредієнта: винний оцет, вино, оливкову олію. У цю суміш потрібно додати розмарин і перець. Маринад для м’яса готовий.
Помийте м’ясо. Обсушіть його паперовими рушниками і помістіть в отриманий маринад на дві години. Якщо є час, можна залишити м’ясо в маринаді на довше.
Візьміть жароміцну форму. Бажано, щоб бортики були вищими. Перенесіть в неї м’ясо і залийте четвертою частиною маринаду.
Обов’язково накрийте м’ясо в формі пергаментом. На сам папір насипте сіль гіркою.
Виставте температуру духовки на 195 ° С. Запікайте м’ясо протягом 30 хвилин. Подавайте, нарізавши тонкими скибочками.
Багатьом здасться, що часу для приготування недостатньо: що таке півгодини для такого шматка яловичини? Але поспішаємо вас попередити, що яловичина вийде середнього ступеня прожарювання. Хоча м’ясо буде без крові, воно залишиться злегка рожевим всередині. Збережіть посилання і друзям надішліть! Ця страва варта вашої уваги.