Дуже тонкі та надзвичайно смачні картопляні млинці: в сто разів кращі за тертюхи

Випробувала всі існуючі рецепти млинців і шукаєш що-небудь новеньке? Ми приберегли для тебе секрет приготування елементарних картопляних млинців, які виходять в сто раз краще дерунів.

Тонкі, ароматні, на молоці, в них можна загортати будь-яку начинку або вживати самостійно, пригощати гостей і подавати до сімейної вечері. Словом, знахідка для господинь, які люблять нескладні кулінарні експерименти.

Тонкі млинці з картоплі за нашим рецептом неодмінно підкорять тебе простотою приготування і нетривіальним смаком. Швидше зберігай рецепт в закладки!

СКЛАДОВІ:

  • 4-5 картоплин
  • 250-300 г пшеничного борошна
  • 3 яйця
  • 5 ст. л. соняшникової олії
  • 250-300 мл молока
  • 1 ст. л. цукру
  • 3-4 зуб. часнику
  • зелень за смаком
  • сіль за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю очисти від шкірки, вимий і розріж кожну бульбу на 4 частини. Поклади картоплю в каструлю, залий водою, посоли і відвари до готовності.

Коли картопля охолоне, ретельно подрібни її разом з водою, в якій вона варилася, до кашоподібного стану за допомогою блендера або міксера.

Додай в картопляну суміш очищений і подрібнений часник, кип’ячене молоко, яйця і борошно. Ретельно перемішай. Додай в суміш рослинну олію і 1 ч. л. солі. Всі інгредієнти ще раз ретельно перемішай і дай тісту постояти 25-30 хвилин.

На розігріту сковороду налий трохи рослинної олії і випікай тонкі млинці середнього діаметра, посипаючи кожен зеленню. Врахуй, що млинці з картоплі більш крихкі, тому перевертати їх потрібно дбайливо.

Готово! Ароматні картопляні млинці можна подавати як самостійну страву або ж використовувати в якості основи для начинки з грибів, м’яса або овочів.

Пригощай гостей ароматними млинцями з зеленню, ситною начинкою і соусом. Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів