Від однієї назви цієї страви не тільки починає прокидатися апетит, але і відразу ж уявляєш чудовий аромат болгарського перцю.
Соковитий паприкаш – чудове доповнення до будь-якого гарніру, старовинна угорська страва, яка недарма вважається однією з найколоритніших.
По суті паприкаш – це підлива з тушкованих овочів, бульйону і ніжного м’яса, але існують також вегетаріанські рецепти, де останній інгредієнт відсутній. Ми ж хочемо ознайомити читачів з класичною версією паприкашу – курячим.
Складові:
- Куряче філе – 1 кг
- Помідор – 3 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Паприка – 3 ст. л.
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.
- Сметана – 200 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Цибуля – 2 шт.
Приготування:
Цибулю наріжте кубиками, викладіть в розігріте на сковороді вершкове масло. Обсмажте до золотистого кольору.
Додайте в сковороду паприку, постійно помішуючи, дайте їй повністю змішатися з маслом.
Наріжте філе великими шматочками, викладіть на подушку з цибулі і паприки. Посоліть страву, додайте мелений перець і тушкуйте 5-7 хвилин.
Для паприкашу можна використовувати будь-які частини курячої тушки, попередньо відокремивши їх від шкірки і зайвого жиру.
Помідори ошпарте, зніміть шкірку, наріжте разом з болгарським перцем великими кубиками.
Висипте овочі в сковороду, перемішайте, влийте бульйон. Коли бульйон закипить, накрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму, тушкуйте паприкаш протягом 50 хвилин.
Потім додайте в страву сметану, змішану з борошном.
Гарненько перемішайте, не накриваючи кришкою, тушкуйте ще 7-10 хвилин. Готово!
Ароматна підлива особливо добре поєднується з рисом. Часто готовий паприкаш прикрашають часточками свіжого болгарського перцю, роблячи ще більший акцент на глибокому ароматі цього овоча. М-м-м, як смачно … Якщо цей рецепт припав вам до душі, обов’язково збережіть його в закладках!