СКЛАДОВІ:
для тіста:
- яйця 4 шт.
- цукор 1 стакан
- мука 1 стакан
- цукор ванільний 2 ст.л.
- маргарин
для крему:
- яйця 2 шт
- молоко 1 стакан
- цукор 1/2 склянки
- мука 1 ст.л.
- цукор ванільний 1 ч.л.
- молоко
- Вершкове масло
ПРИГОТУВАННЯ:
1 У мисці перемішайте (не збивайте) яйця зі звичайним і ванільним цукром, додайте муку і ретельно все розмішайте, щоб вийшло однорідне рідке тісто без грудок. Гарненько змастіть маргарином гаряче деко і викладіть на нього 4-5 ч. л. тіста на великій відстані один від одного.
2 Випікайте заготовки для майбутнього печива в районі 5 хвилин при температурі 200 градусів, потім вийміть деко з духовки і підніміть (з листа не знімати) кожен коржик шпателем. За допомогою паперового рушника сформувати з кожної гарячої заготовки квітку.
3 Для заварного крему потрібно ретельно розтерти до однорідного стану яєчні жовтки з борошном, ваніліном і цукром. Закип’ятіть в невеликій каструльці на маленькому вогні молоко, дайте йому злегка охолонути, після чого при постійному помішуванні влийте його в жовткову масу.
4 Яєчно-молочну масу поставте на маленький вогонь і, весь час помішуючи, варіть її до загустіння протягом 5-6 хвилин (крем не повинен підгоріти), дайте масі охолонути. У каструльку з повністю остиглим кремом додайте вершкове масло і збийте все разом в однорідну пишну масу.
5 Будь-яким зручним способом наповніть дуже смачне і ніжне печиво «Кали» приготованим заварним кремом і викладіть всі вироби на велике блюдо сервіровки.