Кабачки – один з найкорисніших літніх овочів, який містить в собі дуже багато вітамінів. І поки він є, потрібно використовувати його по максимуму. Готувати кабачки просто, адже вони прекрасно поєднуються з іншими овочами і соусами. Щоб зберегти всі вітаміни, потрібно просто правильно приготувати кабачки. І ми розповімо, як це зробити.
Ми вирішили поділитися з тобою рецептом запечених кабачків, які здивують навіть найсуворіших гурманів.
СКЛАДОВІ:
- 800 г кабачків
- 200 г сметани
- 1 яйце
- 1 ст. л. борошна
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 0,5 ст. води
- 2 зубчики часнику
- пара гілочок кропу
- сіль і спеції за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
Налий в миску соняшникову олію. Додай туди сіль і спеції. Дуже добре з кабачками поєднуються базилік і орегано. Кабачки вимий і наріж кружечками. Тепер перемішай кабачки з олією.
Виклади кабачки на деко і відправ в розігріту до 200 градусів духовку. Випікай їх 15 хвилин.
Поки кабачки випікаються, приготуй сметанно-часниковий соус. Вимий кріп і подрібни. Часник роздави і змішай зі сметаною, додай кріп, ретельно перемішай. У цю масу додай яйце і борошно, після цього додай води і ще раз ретельно все перемішай.
Дістань кабачки з духовки. Виклади їх в глибоку сковорідку і залий сметанною заправкою. Постав на повільний вогонь і доведи до кипіння, не забуваючи помішувати. Тепер твоя смачна закуска готова, і її можна подавати на стіл!
Це одна з моїх улюблених літніх закусок! Найбільше підкуповує те, що можна обійтися без смаження і зайвих калорій. Так що це не впусти момент: готуй корисні закуски з кабачків, поки їх сезон в самому розпалі!