Це м’ясо нічим не гірше за шашлик, приготований на природі! Давно шукала такий рецепт, м’ясо вийшло соковите і м’яке …
Грузинська кухня – джерело вдалих рецептів приготування м’яса. Це стосується не тільки шашлику, а й інших м’ясних страв, які готуються вдома.
Пропонуємо запекти в духовці м’ясо по-грузинськи. Завдяки маринаду з соком лимона, страва виходить м’якою і соковитою. Свіжі трави і спеції наділяють її апетитним ароматом, а мед – приємною солодкою ноткою. Рекомендуємо використовувати в якості прянощів хмелі-сунелі, але ви можете вибрати будь-які інші спеції на свій смак.
Продукти:
- М’ясо (свинина, яловичина) – 1 кг
- Мед – 2 ст. ложки
- Лимон – 0,5 шт.
- Сметана – 1 ст. ложка
- Спеції та зелень: хмелі-сунелі, кріп, петрушка, кінза, розмарин, базилік – за смаком
- Сіль – за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Як приготувати м’ясо по-грузинськи:
- Середніми шматками наріжте м’ясну м’якоть, зелень порубайте, з лимона вичавіть сік.
- Підготовлені інгредієнти перемішайте, додайте мед, спеції, посоліть. Поставте в холодильник на 2-3 години.
- Після того як м’ясо замаринувалося, змішайте його зі сметаною і викладіть на деко або в форму для випікання.
- Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин. Час приготування залежить від обраного м’яса і величини шматків.
- М’ясо по-грузинськи подавайте з улюбленими гарнірами і овочевими салатами. Таку страву вам обов’язково захочеться приготувати ще раз.