Смачний варіант для святкового застілля – яйця в фарші по-шотландськи. Всі, хто пробував, просять у мене рецепт. Вони чудові! Пікантне м’ясо, ще з оригінальною начинкою, а зверху хрустка скоринка – пальчики оближеш! Як оригінально вони виглядають на святковому столі! А рецепт абсолютно простий.
інгредієнти :
- яйця перепелині варені – 15 штук;
- фарш (яловичина, або свинина яловичина) – 350-400 грам;
- часник – 1-2 зубчики;
- гірчиця – 1 чайна ложка;
- зелень кропу – 1 пучок;
- яйце куряче (сире) – 1 штука;
- сіль, перець – за смаком.
Для панірування:
- яйця курячі (сирі) – 1-2 штуки;
- сухарі для панірування;
- олія для смаження.
Яйця в фарші по-шотландськи. покроковий рецепт
- Часник пропустити через часникодавку, зелень дрібно покришити.
- Змішати фарш, часник, гірчицю, зелень, посолити, поперчити, додати 1 яйце і добре вимішати.
- Варені яйця почистити.
- З фаршу сформувати корж, на середину покласти перепелине яйце, сформувати кульку. Вмочити в збите яйце і панірувальні сухарі.
- Обсмажити у великій кількості олії (щоб кульки в ньому кипіли) до золотистої скоринки. Приблизно одну-дві хвилини.
- Викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
- Перекласти на тарілку, прикрасити – і можна подавати.
- Яйця в фарші по-шотландськи обожнюють навіть діти (перевіряла на своїх племінниках). Їм подобається, що коли відкушують котлетку, в середині є ще щось.