Підбірка оригінальних закусок на святковий стіл

Сподіваюся ця добірка допоможе вам накрити королівський стіл!

ЧАРІВНІ КРАБОВІ ПАЛОЧКИ

Складові:

  • крабові палички – 1 упаковка (200 г),
  • яйця – 3-4 шт,
  • сир – 70-100 г,
  • часник – 1-3 зубчики,
  • майонез,
  • кріп.

Приготування:

Яйця відварити. Білки акуратно відокремити від жовтків і натерти в різні миски на тертці (білки натерти на крупній тертці, а жовтки на дрібній). Сир натерти на дрібній тертці. Часник пропустити через прес. Кріп дрібно порізати. З’єднати яєчні білки, сир, часник, кріп, заправити масу майонезом і добре перемішати. Крабові палички акуратно розгорнути.

Кожну паличку змастити яєчно-сирною масою і акуратно, але досить щільно, згорнути в трубочку так, щоб начинка була всередині. Для зручності вживання, паличку розрізати навпіл на два невеликих рулетика. Кожну паличку з торцевих сторін змастити майонезом і вмочити в терті жовтки, щоб вийшла гарна галявина. Викласти на тарілку, трохи посипати зверху жовтками і прикрасити зеленню кропу.

САЛАТ ФУРШЕТНИЙ

Складові:

  • Філе куряче (відварне) – 150 г,
  • Морква (по-корейськи) – 150 г,
  • Печериці (свіжі або заморожені) – 300 г,
  • Майонез.

Приготування:

Гриби в цьому рецепті можна замінити на гливи, гірше не буде, ми пробували. Грибів і курки в салаті має бути приблизно порівну, тому вагу курки вказано в готовому вигляді, а грибів в сирому. Моркву можете зробити самі, якщо вмієте, а якщо не вистачає часу – візьміть в магазині готову. Куряче філе відваріть, остудіть, наріжте невеликими кубиками.

Свіжі гриби помийте, наріжте не надто крупно і обсмажте. У інгредієнтах вказана вага свіжих грибів, не забуваємо, що після смаження вони зменшуються у вазі. Моркву порізати поперек «соломки». Змішати інгредієнти, додати майонез, перемішати. Подавати як самостійний салат або ж наповнити їм тарталетки (воловани, еклери та ін.).

ШАМПІНЬЙОНИ З КУРКОЮ І СИРОМ

Складові:

  • 500 г курячого філе,
  • 60 г фети,
  • 1 столова ложка борошна,
  • 10 великих свіжих печериць,
  • 1/2 склянки подрібненої моцарели,
  • 4 столові ложки сметани,
  • свіжа зелень петрушки за смаком,
  • мелений чорний перець за смаком,
  • сіль за смаком,
  • 1 столова ложка рослинної олії.

Приготування:

Промийте і обсушіть печериці, гострим ножем підріжте і вийміть ніжки. Застеліть форму для випічки пергаментом і розкладіть в ній капелюшки отворами вгору.

Дрібно наріжте куряче філе. Розігрійте сковороду з 1 столовою ложкою рослинної олії на середньому вогні, додайте нарізану курку, смажте близько 5 хвилин, помішуючи час від часу.

Поки смажиться курка, дрібно наріжте ніжки грибів. Додайте нарізані гриби в сковороду з куркою, і готуйте разом ще 5 хвилин, періодично помішуючи.

Змішайте борошно із сметаною. Зменшіть вогонь і влийте сметану в сковороду. Підсоліть, приправте меленим чорним перцем і перемішайте. Тушкуйте ще протягом 8-10 хвилин, поки суміш не загусне, потім зніміть з вогню, щоб охолола.

Поки суміш охолоджується, розігрійте духовку до 180С.

Натріть фету на тертці і змішайте з куркою і грибами. Додайте дрібно нарізану петрушку і перемішайте.

Використовуючи 2 столові ложки, рівномірно розподіліть начинку між підготовленими капелюшками печериць. Зверху на начинку посипте трохи тертої моцарелли.

Запікайте в духовці протягом 15-20 хвилин, потім дайте грибам трохи охолонути і подавайте.

ЗАКУСКА «КУРЯЧІ КРУЧЕНИКИ»

Складові:

  • Філе курки – 1 шт,
  • Яйця – 3 шт,
  • Овочі – за смаком (болгарський перець, гриби, помідори, зелень),
  • Майонез – 1 ст.л.,
  • Сіль,
  • Перець.

Приготування:

Філе курки розрізати уздовж але не до кінця, відбити, поперчити і посолити. Приготувати омлет. Взяти 3 яйця, додати 1 ст.л. майонезу і збити. Додати в омлет за смаком болгарський перець, гриби, помідори, зелень. Підсмажити омлет. Покласти на філе курки омлет, підрізавши зайві краї.

Згорнути в рулет. Рулет туго замотати в харчову плівку з усіх сторін. Положити в каструлю з водою і поставити варити на маленькому вогні на 40 хвилин. Витягнути, дати рулету охолонути і покласти в холодильник. Звільнити від плівки і нарізати.

РИБНА ЗАКУСКА

Складові:

  • 1 банка будь-яких рибних консервів за смаком (сайра, сардина, тунець, горбуша);
  • 1-2 ст. л. дрібно нарізаної ріпчастої цибулі;
  • 1 маленька сира морква;
  • 1 кисленьке яблуко;
  • зелень – за смаком;
  • сіль і перець – за смаком;
  • майонез або сметана – за смаком;
  • 3 помідори.

Приготування:

Моркву натерти на дрібній тертці. Яблуко очистити, натерти на крупній тертці. Рибу відокремити від кісток, розім’яти виделкою. У миску викласти консерви, яблуко, моркву, цибулю, порізану зелень, посолити, поперчити, заправити сметаною або майонезом, перемішати.

Помідори (краще брати невеликі помідори, наприклад сорти «сливка» або т.п.) нарізати не надто тонко на колечка. Викласти на тарілку. Зверху викласти рибну масу. Прикрасити зеленню. Охолодити і можна подавати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів