Дуже смачна запечена риба – 5 швидких і нескладних рецептів!

Риба під шубою – ніжна і соковита!

Інгредієнти:

  • 500 г рибного філе;
  • 100 г сиру;
  • 100 г сметани;
  • 1/3 частина лимона;
  • 500 г картоплі (за бажанням);
  • масло для змащування форми для запікання;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Рибу нарізаємо на порційні шматочки, солимо і перчимо з усіх боків. Картоплю ріжемо тонкими кружечками.
  2. Форму змащуємо маслом і викладаємо картоплю рівномірним шаром, солимо і перчимо.
  3. З лимона теркою знімаємо цедру, повинна вийти 1 чайна ложка цедри.
  4. На картоплю викладаємо шматочки риби. Кожен шматочок посипаємо лимонною цедрою і скроплюємо лимонним соком.
  5. Добре змащуємо рибне філе сметаною. Залишки сметани розливаємо по картоплі.
  6. На тертці натираємо сир. Кожен шматочок риби рясно посипаємо сиром.
  7. Форму ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин. (Якщо Ви запікаєте просто рибу, без картоплі, то вистачить і 20 хвилин.)
  8. Викладаємо на тарілку і посипаємо зеленню.

Риба «по-французьки»

Інгредієнти :

  • Філе риби – 500 г (у нас судак);
  • Помідор – 1 шт;
  • Натуральний йогурт – 1 ст. л.;
  • Сир нежирний – 75 г;
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Рибу нарізати невеликими шматочками.
  2. Посолити, поперчити, залишити на 15-20 хвилин.
  3. Викласти в форму.
  4. Наступним шаром йдуть нарізані кружальцями помідори.
  5. Далі змащуємо йогуртом. Натираємо на дрібній тертці сир.
  6. Викладаємо останнім шаром. Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.

Смачна риба, запечена в яйці з майонезом

Складові:

  • риба;
  • майонез – 2-3 ст.л.;
  • яйця – 4 штуки;
  • ;зелена цибуля – пучок
  • сир;

Приготування:

  1. Рибне філе миємо й обсушуємо. Видаляємо кісточки.
  2. Кладемо філе на сковорідку, змащену маслом, солимо і посипаємо спеціями.
  3. Для соусу: змішати яйця з дрібно нарізаною зеленою цибулею і майонезом.
  4. Заливаємо соусом рибу і посипаємо тертим сиром.
  5. Запікаємо при 180 С протягом 20 хвилин.

Риба, запечена в лаваші

Інгредієнти :

  • Тушка риби – 1 шт.;
  • Лаваш вірменський тонкий – 2-3 листків (в залежності від розміру);
  • Вершкове масло – близько 100 гр.;
  • Помідор – 1 шт.;
  • Кріп (свіжий або сухий) – за смаком;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Помідори ріжемо півкільцями.
  2. Листи лаваша змащуємо вершковим маслом.
  3. В середину одного листа викладаємо нашу рибу. Солимо, перчимо, додаємо спеції – за смаком.
  4. Всередину черевця кладемо шматочки вершкового масла.
  5. Також у всередину черевця кладемо часточки помідора і кріп.
  6. Загортаємо рибу в перший лист лаваша. Перевертаємо і загортаємо в другий лист. Обов’язково повинно вийти так, щоб лаваш з усіх боків добре закривав рибу, щоб не було «дірок». При необхідності використовуйте третій лист.
  7. Загортаємо рибу в лаваші в фольгу (також дуже ретельно).
  8. Кладемо на деко і ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 50 – 60 хвилин.

Запечена риба з грибами, овочами і сиром

Складові:

  • Горбуша – 1 кг;
  • 400 г консервованих печериць;
  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець за смаком.

Для соусу:

  • 150 г твердого сиру;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • 100 г майонезу.

Приготування:

  1. Рибу розрізаємо на порційні шматки і викладаємо на змащене олією деко, перчимо, солимо до смаку.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на рослинній олії.
  3. Моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо на цибулю.
  4. Наступним шаром викладаємо гриби.
  5. Для соусу: натираємо сир, додаємо роздавлений часник і майонез, перемішуємо.

Запікаємо при 180 С протягом 20-30 хвилин.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів