Кожен з цих дев’яти салатів підійде і для свят, і для буднів! Цінність цих 9 смачних салатів в простоті, оригінальності і смаку.
1. Салат з сухариками
Складові:
- Огірок свіжий великий – 1 штука – за бажанням
- Грудка куряча відварна (або куряча шинка) – 250 г
- Сир твердих сортів – 70-100 г
- Кукурудза – 1 банка
- Часник – за смаком
- Сухарики – за смаком
- Майонез – за смаком
Приготування:
- Огірок нарізати невеликими шматочками.
- Курку або курячу шинку порізати довгастими брусочками.
- Сир так само порізати шматочками.
- З кукурудзи злити воду.
- Часник пропустити через прес.
- Все змішати з майонезом.
- Сухарики додати безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокнули, а залишилися хрусткими.
2. Салат з копченим сиром
Складові:
- Морква (сира) – 1 штука
- Сир копчений – 100 г
- Ковбаса копчена – 100 г
- Часник – 3 зубчики
- Майонез – 2 столових ложки
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Сіль перець.
Приготування:
- Моркву і сир натерти на тертці, ковбасу порізати соломкою.
- З кукурудзи злити воду.
- Часник пропустити через часникодавку.
- Додати майонез, перемішати і викласти у форму.
- Поставити в холодильник до подачі.
- Перед подачею перевернути на тарілку і прикрасити зеленню.
3. Хрусткий салат з ананасами і куркою
Складові:
- Куряче філе – 300 г
- Консервовані ананаси – 200 г
- Твердий сир – 200 г
- Білий хліб або батон – 100 г
- Рослинна алія
- Майонез на заправку
Приготування:
- Нарізаємо курку на невеликі шматочки і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’яної скоринки.
- Нарізаємо батон на невеликі кубики і також засмажуємо його до золотистого кольору в тій самій олії, в якій смажилася курочка.
- Кубиками нарізаємо консервовані ананаси, на дрібній тертці тремо сир.
- Змішуємо обсмажене філе, сир, ананаси і хрусткі сухарики. Заправляємо наш салатик майонезом, викладаємо на великі салатні листя і подаємо до столу.
4. Салат з пекінської капусти з куркою
Складові:
- Пекінська капуста – 300 г
- Куряче філе – 1 штука
- Огірок – 1 штука
- Яйця – 4 штуки
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Сіль, перець, майонез
Приготування:
- Ставимо відварювати куряче філе. Для аромату додаємо моркву, ріпчасту цибулю і лавровий лист. Бульйон можна потім використовувати для супу.
- Відварюємо яйця.
- Шаткуємо пекінську капусту. Дрібно ріжемо зелену цибулю. Огірок нарізаємо соломкою.
- Після того, як куряче філе зварилося, нарізаємо його дрібними кубиками. Дрібно кришимо яйця.
- Все викладаємо в салатник, перемішуємо, солимо і перчимо.
- Заправляємо майонезом і подаємо порційно.
5. Італійський салат з шинкою, сиром і овочами
Складові:
- Шинка – 300 г
- Помідори – 2 штуки
- Перець болгарcький – 2 штуки
- Макарони – 400 г
- Кукурудза або зелений горошок (консервовані) – 1 банка
- Сир – 200 г
- Майонез – за смаком
Приготування:
- Відваріть макарони – краще використовувати ріжки або спіралеподібні макарони – в підсоленій вoді, злийте воду і дайте їм охолонути.
- Наріжте помідори і перець кубикaми, шинку – тонкими ломтикaми. Сир потріть на крупній тертці.
- Змішайте всі інгредієнти, заправте салат майонезом.
6. Салат з яйцем і шинкою
Складові:
- Підкопчена шинка – 400-500 г
- Яйця – 4 штуки
- Солодкий перець – 1 штука
- Огірок – 1 штука
- Консервована кукурудза – 1 банка (350 г)
- Невеликий пучок свіжого кропу
- Майонез
- Сіль
Приготування:
- Підготуйте інгредієнти: зваріть яйця, помийте болгарський перець, огірок і кріп в холодній воді, злийте воду з кукурудзи.
- Наріжте яйця у велику миску. Додайте кукурудзу і перемішайте.
- Наріжте шинку на тонкі довгі шматочки і додайте їх в миску.
- Поріжте перець на смужки. Очистіть огірок, розріжте його навпіл уздовж і наріжте на тонкі шматочки. Додайте все в миску.
- Наріжте свіжий кріп і додайте в салат. Все перемішайте, посоліть за смаком, потім додайте майонез і перемішайте ще раз.
7. Салат з куркою, квасолею і сиром
Нехитрий салатик з простих інгредієнтів, але дуже і дуже смачний – абсолютно не прісний, ситний і пікантний.
Складові:
- Відварене куряче філе – 300 г
- Квасоля (відварна або консервована) – 200 г
- Сир (твердий) – 150 г
- Кукурудза (консервована) – 400 г
- Мариновані огірки – 3-4 штуки
- Чорний хліб – 3 скибочки
- Часник – 1 часточка
- Сіль, майонез, пучок петрушки
Приготування:
- Часник почистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.
- Скибочки чорного хліба натерти сіллю і часником, нарізати кубиками і підсушити на сковороді без масла.
- Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
- Мариновані огірки нарізати кубиками.
- З кукурудзи злити рідину.
- Сир нарізати тонкими брусочками або соломкою.
- Петрушку помити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень петрушки дрібно нарізати.
- У салатнику змішати куряче філе, квасолю, сир, кукурудзу, мариновані огірки, петрушку і часникові сухарики з чорного хліба, додати майонез, салат ще раз перемішати.
8. Швидкий салат з квасолею і крабовими паличками
Калорійність: 105 ккал в 100 г
Складові:
- Квасоля червона у власному соку – 200 г
- Яйця варені – 2-3 штуки
- Крабові палички – 200 г
- Сметана, сіль, перець, зелень
Приготування:
- З квасолі злити сік.
- Крабові палички, яйця і зелень дрібно порізати.
- Потім все змішати, посолити, поперчити за смаком і заправити сметаною.
9. Салат з корейською морквою
Складові:
- Печериці – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 2 штуки
- Яйця варені – 4 штуки
- Філе куряче – 300 г
- Корейська морквина – 300 г
- Твердий сир – 100 г
- Майонез
- Сіль
Приготування:
- Салат можна готувати на одну велику тарілку або на 2 середніх. Викладати шарами або просто все перемішати і посипати тертим сиром.
- Гриби помити, покришити, цибулю почистити і нарізати дрібно. Разом з грибами посмажити на сковороді, на рослинній олії, викласти на тарілку, посолити і змастити майонезом.
- Яйця відварити, дрібно покришити, посолити і змастити майонезом.
- Куряче філе попередньо відварити і нарізати дрібно, посолити, змастити майонезом.
- Викласти корейську моркву, змастити майонезом.
- На середній тертці натерти сир і посипати.