Навряд чи хтось відмовиться від рум’яного і неймовірно ароматного яблучного пирога з заварним кремом. У його пісочному тісті захована дивовижно-смачна яблучна начинка. А крем з цього десерту, просто тане в роті. Тому, посмакувавши цим пирогом, ви отримаєте масу задоволень!
Складові:
- Борошно – 360 гр;
- Сіль – 1 щіпка;
- Розпушувач – ½ ч. л.;
- Вершкове масло – 180 гр;
- Яйце – 1 шт;
- Цукор – 150 гр;
- Сметана – 2 ст. л;
Для крему:
- Молоко – 350 гр;
- Яйце – 1шт;
- Крохмаль – 2 ст. л.;
- Цукор – 4 ст. л.;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Яблука – 3-4 шт.
Приготування:
- У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо сіль і розпушувач.
- Додаємо розм’якшене масло і перетираємо з борошном в крихту.
- Додаємо яйце, цукор, сметану і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
- Для крему в сотейник вбиваємо яйце, додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль.
- Виливаємо холодне молоко, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи і знімаємо з вогню.
- Ділимо тісто на два нерівних шматки ⅓ і ⅔. Більшу частину розгортаємо і викладаємо в роз’ємну форму, формуючи бортики.
- Чистимо яблука, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками. Викладаємо в тісто. Заливаємо яблука гарячим кремом.
- Частину тіста, що залишилася, розгортаємо і нарізаємо смужками.
- Викладаємо смужки у вигляді решітки поверх крему.
- Розігріваємо духовку до 180 С і ставимо випікатися на 40-50 хвилин.
- Дістаємо пиріг, даємо охолонути і дістаємо з форми. Нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Смачного!