Чулама з курячої грудки – надзвичайно смачна страва, яка “розійдеться” за лічені секунди

Іноді просто дивно, як мало потрібно для того, щоб приготувати щось дійсно смачне ( як в фінансовому плані, так і в плані затрат часу). Є одна страва, яка повністю відповідає даним критеріям. Чулама – м’ясне частування болгарської та румунської кухонь. У рідних краях кухарі для того, щоб приготувати цю страву, використовують м’ясо баранини, телятини або курки. Ми пропонуємо вам вибрати саме третій варіант.

Не так багато страв можуть поєднувати в собі продукти, які люблять практично всі. Чулама – одна з них. Тут не тільки м’ясо, але й гриби, і улюблені овочі. Додайте до всього іншого сметанний соус на основі бульйону, і ви перетворите традиційні інгредієнти в те, за що десь в далекій країні люди платять чималі гроші.

Складові:

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 60 мл.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Печериці – 300 г.
  • Червоний перець – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Сметана – 350 г.
  • Пшеничне борошно – 60 г.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  • Розділіть курячі грудки на кілька шматочків. Очистіть селеру, перець, цибулю, а також моркву. Подрібніть.
  • Візьміть казан з товстим дном. Налийте рослинну олію. Пересипте овочі в ємність. Тушкуйте їх протягом 3 хвилин. Потім додайте м’ясо і спеції за смаком. Обсмажте м’ясо в обох сторін. Влийте воду. Тушкуйте на середньому вогні.
  • Наріжте гриби. Додайте на сковороду олію і невеликий шматочок вершкового масла. Обсмажуйте гриби, поки вони не стануть м’якими. Відставте в сторону.
  • Дістаньте готове м’ясо з казана. Процідіть бульйон через сито. Додайте тушковані овочі до грибів разом з 600 мл бульйону.
  • Перекиньте м’ясо назад в казан. Висипте туди ж увесь вміст сковороди. Перемішайте.
  • Окремо збийте сметану. Додайте до неї борошно, ополоник гарячого бульйону і подрібнений часник. Перелийте масу в казан. Тушкуйте все ще протягом 15 хвилин. Коли мука загусне, вимкніть вогонь.
  • Посипте все подрібненою зеленню.

Перевага цього рецепта полягає в тому, що м’ясо не потрібно тушкувати занадто довго. Куряча грудка стає м’якою і соковитою досить швидко. Викладіть шматочок м’яса на тарілку, щедро полийте його соусом, посипте зеленню і влаштуйте свято для свого живота.

Джерело

Поділись


Новини партнерів