Складові:
- картопля – 12 штук,
- молоко – 1 стакан,
- вершкове масло – 2,5 ст.л.,
- масло, сіль.
начинка:
- м’ясо – 800 г,
- цибуля – 4 головки,
- 1/3 ст. рослинної олії.
- сіль, перець, лавровий лист.
приготування:
Очищену картоплю відварюємо в підсоленій воді, гарячою перепускаємо її через м’ясорубку, додаємо гаряче молоко, масло і трохи солі.
Для начинки: нарізаємо яловичину дрібними шматочками, обсмажуємо у власному соці, потім додаємо олію, перчимо і солимо, тушкуємо близько години, додаємо воду. Окремо пасеруємо цибулю і додаємо в тушковане м’ясо. Додаємо запашний перець горошком, лавровий лист і тушкуємо ще півгодини. Змащуємо деко рослинною олією і тонким шаром розгортаємо на ньому картопляне тісто. Викладаємо гіркою готове тушковане м’ясо, зверху кладемо картоплю яка залишилася. Обмащуємо все яйцем і запікаємо близько години в духовці.
Смачного!