Ці супи повинні бути в раціоні кожного, хто стежить за своїм харчуванням!
Суп-пюре з грибами
Інгредієнти:
- Печериці – 800 г
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вершки 20% – 3 ст. л.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком
- Перець чорний горошком – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Приготування:
- Картоплю з грибами (гриби не різати!) відварити в невеликій кількості води. При варінні додати лавровий лист, сіль і перець горошком.
- Для приготування заправки в сотейнику розігріти оливкову олію, покласти дрібно нарізані цибулю і моркву, прожарити до ледь-золотистого стану і вимкнути. Збити все блендером в однорідну масу, влити вершки і залишки оливкової олії з сотейника.
- Картоплю та гриби збити блендером до однорідної маси, вмішати заправку і 1 склянку відвару від картоплі і грибів. Ще раз добре все перемішати. Додати перець мелений за смаком.
- Подавати зі сметаною і сухариками, прикрасивши зеленою цибулею.
Суп-пюре з цвітної капусти з мускатним горіхом
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Курячий бульйон – 2,5 склянки
- Яйце куряче – 2 шт.
- Вершки – ⅔ склянки
- Сир – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
- Капусту розділити на суцвіття і варити в підсоленій воді 5 хвилин.
- Підігріти масло, додати в сковорідку борошно і потримати на слабкому вогні 2 хвилини.
- У курячий бульйон додати прогріте борошно і дрібно порізану цибулю. Довести до кипіння, після чого варити на слабкому вогні 20 хвилин.
- У остиглий бульйон додати цвітну капусту. Суп ретельно розмішати, протерти через сито і довести до кипіння.
- Збити вершки з яєчними жовтками, додати трохи будь-якого твердого тертого сиру. Розбавити суміш чашкою бульйону, після чого вилити її в каструлю з супом. Розігріти, але не доводити до кипіння.
- За 5 хвилин до готовності додати сіль, перець і кілька стружок мускатного горіха.
Цибулевий суп-пюре
Інгредієнти:
- Картопля – 600 г.
- Ріпчаста цибуля – 200 г.
- Вершки – 200 мл.
- Морква – 100 г.
- Ріпа – 100 г.
- Сир – 40 г.
- Кріп – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Приготування:
- Цибулю наріжте і обсмажте в олії. Моркву та ріпу наріжте, обсмажте і відваріть разом з нарізаною картоплею. Протріть.
- Змішайте усе з обсмаженою цибулею, додайте вершки або молоко, натертий сир і доведіть суп до готовності.
- Перед подачею на стіл посипте кропом і петрушкою.
Суп-пюре з броколі з грінками
Інгредієнти:
- Броколі – 600 г.
- Велика цибулина (порізана) – 1 шт.
- Очищений часник – 2-4 зубчики
- Овочевий бульйон – 4 склянки
- Велика відварена картоплина (порізана) – 1 шт.
- Сирі горіхи кеш’ю – 1/4 – 1/2 склянки
- Сіль, чорний, червоний перець – за смаком
- Білий хліб – для грінок
Приготування:
- Помістити броколі, цибулю, часник і овочевий бульйон в каструлю. Довести бульйон до кипіння, накрити кришкою і зменшити вогонь. Варити на повільному вогні до тих пір, поки броколі не стане м’якою (приблизно 8 хвилин).
- Половину броколі і бульйону відправити в блендер з половиною картоплі і кешью. Збити до отримання однорідної маси. Перелити в іншу каструлю і повторити з залишками броколі, картоплі і кешью.
- Накрити суп кришкою і підігрівати на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Додати сіль, мелений чорний перець і щіпку червоного перцю до смаку.
- Хліб порізати кубиками, зрізавши шкірку. Підсмажити на сухій сковороді або підсушити в духовці.
- Подавати готовий суп з грінками.
Дієтичний суп-пюре
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Помідор – 4 шт. (помідори краще брати великі і соковиті)
- Селера – 100 гр.
- Цвітна капуста – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Цвітну капусту помити, розібрати на суцвіття.
- Цибулю почистити, нарізати кубиками.
- Перець болгарський вимити, очистити від насіння, нарізати соломкою.
- Помідори вимити, нарізати кубиками.
- Селеру вимити, нарізати.
- Зелень вимити, обсушити, дрібно нарізати.
- Всі нарізані овочі скласти в каструлю, залити окропом, відварити. Додати сіль, перець за смаком.
- У готовий суп додати зелень, подрібнити блендером. Суп готовий!