Це шикарний варіант гарячого як на свято, так і на просту сімейну вечерю!
СКЛАДОВІ:
- картопля – 1 кг;
- молоко – 200 мл;
- вершкове масло – 3 ст. л .;
- фарш домашній (можна курячий) – 500 г;
- помідори свіжі – 2-3 шт .;
- ріпчаста цибуля – 1 шт .;
- сир твердих сортів – 50 г;
- сіль, спеції – за смаком;
- рослинна олія для смаження;
- свіжа зелень для подачі.
Приготування:
- Картоплю почистити, нарізати і зварити до готовності в підсоленій воді.
- Цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками або пропустити через м’ясорубку.
- Додати в фарш подрібнену цибулю, сіль, спеції і добре вимісити фарш.
- Готову картоплю зняти з вогню, злити рідину, додати вершкове масло і молоко.
- Розім’яти картоплю товкачкою або блендером.
- Картопляне пюре не повинно бути рідким.
- Готове пюре викласти у форму і розрівняти.
- З фаршу сформувати фрикадельки і обсмажити на олії з усіх боків протягом 5-7 хвилин.
- Викласти фрикадельки на картопляне пюре.
- Помідори нарізати за бажанням, можна – кружечками, а можна – невеликими шматочками.
- Викласти помідори на картоплю.
- Сир натерти на грубій тертці.
- Посипати запіканку сиром.
- Духовку розігріти до 200 градусів.
- Поставити запіканку в духовку і готувати 15-20 хвилин.
- Картоплю з фрикадельками вийняти з духовки, посипати рубаною зеленню і подати в гарячому вигляді.
Смачного!!!