Складові:
- фарш свинина – 400 г,
- гриби – 100-150 г,
- картопля – 6 шт,
- цибуля – 1 шт,
- яйце,
- сметана – 1 стакан,
- часник – 2 зубчики,
- сіль перець.
приготування:
- Очищену картоплю нарізаємо тонкими скибочками. Цибулю – півкільцями, гриби – невеликими кубиками. Змішуємо гриби і цибулю з фаршем, солимо, перчимо.
- Для заправки: змішуємо сметану з пропущеним через прес часником, додаємо яйце, сіль, перець.
- Викладаємо у форму, змащену олією половину картоплі, солимо, перчимо і викладаємо зверху цибулю.
- На цибулю викладаємо фарш з грибами, потім посипаємо натертим сиром.
- Зверху викладаємо шар картоплі, солимо і перчимо.
- Заливаємо запіканку заливкою і запікаємо при 180-200 С протягом години. За 5 хв до готовності посипаємо запіканку тертим сиром.
Смачного!