Святкові закуски: топ-9 кращих рецептів

1) відмінну закуску з лаваша з КРАБОВИМИ ПАЛИЧКАМИ

СКЛАДОВІ:

  • Лаваш – 1 Штука (лист)
  • Крабові палички – 200 Грам
  • Яйця – 2 Штуки
  • Зелена цибуля – 2-3 Штук
  • Майонез – 2 Ст. ложки

Приготування:

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця відварити круто, охолодити і очистити. Крабові палички натріть на крупній тертці або розділіть тупим боком ножа на волокна. Яйця натріть на дрібній тертці.

На робочій поверхні розкладіть лист лаваша. Покрийте його невеликою кількістю майонезу і викладіть крабові палички рівним шаром. Змастіть майонезом, зверху викладіть подрібнене яйце і дрібно порубану цибулю. Загорніть лаваш разом з начинкою в рулет. Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

Готовий рулет поріжте, викладіть на блюдо, прикрасьте зеленню. Їжте із задоволенням!

2) часниковий грінки З ЯЙЦЕМ І шпроти

СКЛАДОВІ:

  • Хліб 4 скибки.
  • Куряче яйце 2 шт (зварені круто)
  • Шпроти 1 бан.
  • Часник 2 зуб.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Огірок 1 шт

Приготування:

Хліб нарізаємо трикутними скибочками завтовшки не більше 8 мм, обсмажуємо з двох сторін на оливковій олії. Гарячі обсмажені грінки з двох сторін натираємо часником і змащуємо невеликою кількістю сметани. Яйця очищаємо і натираємо на дрібній тертці,  окремо жовток і білок. Викладаємо на одну половину хліба жовток, а на іншу – білок. Зверху викладаємо по 1 або 2 шпротини, за бажанням можна викласти нарізаний кільцями огірок і прикрасити зеленню. Ось і все, проста, але соковита і ароматна закуска готова. Подавати можна як в теплому вигляді, так і в охолодженому.

3) ЗАКУСКА з оселедця

СКЛАДОВІ:

  • 1 слабосолоний оселедець
  • 100г вершкового сиру
  • 1 невелика червона цибулина
  • 1 ст.ложка лимонного соку
  • Чорний мелений перець за смаком
  • дрібка цукру
  • 2-3 невеликих солоних огірки
  • кріп

а також для подачі:

  • скибочки чорного хліба
  • 1 ч.ложка зернової гірчиці
  • 3 ст. ложки оливкової або рослинної олії

Приготування:

Оселедець почистити, випатрати, обробити на філе. Цибулю нарізати півкільцями, замаринувати в лимонному соці. Поперчити і додати цукор. Залишити на 10 хвилин. На кожному філе з боку хребта зробити надрізи, розкриваючи його як книжку.

Потім філе змастити вершковим сиром. З цибулі злити маринад, обсушити і викласти поверх сиру. Огірки нарізати соломкою, викласти на цибулю. Зверху посипати нарізаним кропом. Згорнути оселедець в рулет і прибрати на пару годин в холодильник. Олію змішати з гірчицею. Потім дістати рулет, нарізати і подавати на шматочках чорного хліба, поливши олією.

4) ЗАКУСКА «МУХОМОР»

СКЛАДОВІ:

  • яйця – 3 шт.
  • шинка – 120 гр.
  • сир – 100 гр.
  • помідори черрі – 15 шт.
  • огірок – 1-2 шт.
  • майонез – 1-2 ст. л.
  • зелень – для прикраси

Приготування:

Варені яйця і сир натерти на дрібній тертці. Шинку нарізаємо дрібними кубиками, розміром приблизно 5 на 5 міліметрів. У глибокій чашці змішуємо яйця, сир, шинку і 2 столових ложки майонезу. Помідори черрі розрізаємо навпіл. Огірок нарізаємо кільцями товщиною по півсантиметра. Всі компоненти закуски готові, залишилося зібрати їх в оригінальну композицію. На плоске блюдо викладаємо посічену зелень, яка буде служити галявиною для Мухоморчика. Зелень підійде абсолютно будь-яка, яка буде у вас під рукою: цибуля, кріп, петрушка і т.п. Поверх зелені викладаємо шматочки огірків, які будуть підставкою для грибочків.

З суміші яєць, сиру та шинки формуємо невеликі кульки. Якщо таку кульку приплюснути зверху і знизу, то вийде бочечка, яка буде служити ніжкою гриба. “Посадіть” отримані ніжки на огірочки. Зверху одягаємо червоні капелюшки з половинок помідорів чері. Щоб надати закусці закінченого вигляду, залишилося лише на червоних капелюшках намалювати білі крапочки з майонезу. Найзручніше це зробити звичайною зубочисткою. Слід лише враховувати, що цю закуску бажано готувати безпосередньо перед приходом гостей (максимум за годину), так як огірки і помідори можуть випустити сік.

5) ВАФЕЛЬНІ ТРУБОЧКИ з начинкою

СКЛАДОВІ:

  • Вафельні трубочки – 10 штук
  • Куряче м’ясо або куряча ковбаса – 200 грам
  • Сир твердий – 150 грам
  • Майонез -за смаком
  • Яйце куряче – 3 штуки
  • Петрушка – 1 пучок

Приготування:

Для приготування начинки відварене куряче м’ясо або курячу домашню ковбасу наріжте кубиками. Я взяла ковбасу. У неї легкий присмак багаття. Відварені курячі яйця очищаємо і нарізаємо кубиками. Бажано всі продукти в начинці нарізати дрібно. Отвори у трубочок мають бути не надто великі. Великі шматочки начинки зруйнують форму трубочки.

Натріть на тертці сир. Я взяла сир типу бринзи або адигейського. Сир, м’ясо і яйця помістіть в салатник. Заправте майонезом. Додайте трохи меленого чорного перцю. Перемішайте. Готові вафельні трубочки наповніть отриманою начинкою.

Ось такі трубочки у нас вийдуть. Подрібніть зелень. У крихту із зелені занурте кінчик трубочки. Подайте трубочки до столу.

6) СВЯТКОВА ЗАКУСКА «Ялинкові іграшки»

СКЛАДОВІ:

  • 300 гр філе курячої грудки
  • 200 гр сиру
  • зелень
  • дрібка волоських горіхів
  • часник (за бажанням)
  • майонез (або інший соус за бажанням)
  • оливки

Приготування:

Філе курячої грудки відварюємо в підсоленій воді (15-20 хвилин) і дрібно нарізаємо. Сир тремо на дрібній тертці. Зелень дрібно ріжемо. Волоські горіхи подрібнюємо. Додаємо роздавлений часник. Просто змішуємо всі компоненти і заправляємо майонезом. Формуємо з отриманої маси кульки. Обмакуємо у горіхових крихтах, з половинок оливок робимо «кріплення», із зелені – петельки.

7) ЛІНИВА ШУБА

СКЛАДОВІ:

  • 4 яйця
  • 2 буряки
  • 1 цибуля
  • 1 оселедець
  • 200 гр майонезу
  • 2-3 зубчики часнику
  • зелень – кріп, петрушка
  • сіль за смаком

Приготування:

Відварити буряк, яйця, остудити, очистити. Яйця розрізати навпіл, відокремити білки від жовтків. Буряк натерти на крупній тертці. Жовтки розім’яти виделкою, дрібно нарізати цибулю і половину оселедця. Все добре перемішати до отримання однорідної маси, посолити, поперчити.

Потім додати майонез, подрібнений часник і трохи дрібно нарубаної зелені і ще раз перемішати. Нафарширувати отриманою масою кошики з половинок яєчного білка, лінива шуба готова. Зверху покласти шматочки оселедця. Прикрасити зеленню.

8) Рулетики з баклажанів з сиром і часником

СКЛАДОВІ:

  • Баклажан великий – 2 шт
  • Вода для вимочування – 2 літри
  • Сіль – 1 столова ложка
  • Рослинна олія для смаження – приблизно 100 мл
  • Сир – 250 г
  • Часник – 2 – 3 зубчики (або за смаком)
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Майонез – 4 – 6 столових ложок

Приготування:

Баклажани помити, обсушити, відрізати хвостики, нарізати тонкими скибочками завтовшки з півпальця (легше це зробити добре наточеним ножем). У велику каструлю налити воду, розчинити в ній 1 столову ложку солі і опустити в неї баклажани. На баклажани викласти пласку тарілочку з вантажем. Залишити овочі вимочувати (цей процес обов’язковий, для того щоб вийшла гіркота з баклажанів). Приблизний час вимочування 30 хвилин, можна і більше.

З каструлі з баклажанами злити солону воду. Скибочки баклажанів трохи обсушити, виклавши їх на дошку для обробки . Розжарити на середньому вогні сковіродку з рослинною олією (1 -2 столові ложки, в залежності від розміру сковорідки). Обсмажте на розжареній олії скибочки баклажанів з обох боків до золотистого кольору. У сковорідку додавайте рослинну олію в процесі смаження. Якщо вам здасться смажений баклажан занадто масним, можна висушити його на паперовому рушнику (зайва олія вбереться). Як варіант, можу запропонувати баклажани не смажити на сковорідці, а запекти в духовці при температурі 220 С градусів під фольгою. Час запікання приблизно 20 хвилин з одним перевертанням.

Тепер приготувати начинку.
250 г сиру натерти на дрібній тертці. 2 – 3 зубчики часнику почистити, вичавити через часнокодавку (або натерти на дрібненько тертці). Листя петрушки помити, дрібно нарізати. Все змішати, заправити 4 – 6 ложками майонезу. Гарненько перемешати. На  дошку викласти смажену скибочку баклажана. Змастити його по всій поверхні сирною начинкою. Загорнути баклажан рулетом, починаючи з вузького кінця. Рулети з баклажанів викласти на пласку тарілку. Прикрасити зеленню. Баклажанові рулетики з сиром і часником готові! Можна подавати до столу.

9 ) Сирні кульки з крабовими паличками

СКЛАДОВІ:

  • 200 г заморожених крабових паличок (або крабового м’яса);
  • 200 г плавленого сиру (який натирається);
  • 50-100 г слабосоленої сьомги (за бажанням);
  • 1 пучок кропу;
  • часник – за смаком;
  • майонез для заправки

Приготування:

Плавлений сир трохи заморозити, щоб легше натерти. Сир натерти на крупній тертці. Крабові палички натерти на крупній тертці. Сьомгу дрібно нарізати. В миску скласти крабові палички, сир, сьомгу, пропущений через прес часник, перемішати з майонезом. Додати трохи посіченого кропу. Перемішати. Вологими руками сформувати невеликі кульки. Викласти красиво наші сирні кульки з крабовими паличками на блюдо і можна відразу подавати на стіл.

Поділись


Новини партнерів